ΓΔ: 1442.67 -2.15% Τζίρος: 37.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:13:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Θυρίδα Ναυτικού»

Στόχος είναι η ψηφιακή διεκπεραίωση μέσω του gov.gr των διαδικασιών που σχετίζονται με θέματα απογραφής ναυτικών είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω νόμιμων εκπροσώπων τους.

Σε λειτουργία θέτουν από σήμερα την ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Θυρίδα Ναυτικού» τα υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο την ψηφιακή διεκπεραίωση μέσω του gov.gr των διαδικασιών που σχετίζονται με θέματα απογραφής ναυτικών. 

Οι ναυτικοί είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των νόμιμων εκπροσώπων τους, έχουν τη δυνατότητα εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησης  για τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Έκδοση Ναυτικού Φυλλαδίου
  • Επαναπογραφή Ναυτικού
  • Έκδοση αντιγράφου Ναυτικού Φυλλαδίου

Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με χρήση των κωδικών TaxisNet είτε μέσω του gov.gr επιλέγοντας στην κατηγορία «Εργασία και Ασφάλιση» την υποκατηγορία «Αναγνώριση Επαγγελματικών Προσόντων», είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://naftiko-fylladio.ynanp.gr/.  

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στην περίπτωση που οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω εκπροσώπου, απαιτείται να υποβληθεί ψηφιακά και υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση μέσω του gov.gr από την οποία να προκύπτει ρητά ότι ενεργεί εκ μέρους του ενδιαφερόμενου ναυτικού.

Η διαλειτουργικότητα των συστημάτων υλοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «e-Θυρίδα Ναυτικού» σε πρώτη φάση θα λειτουργεί παράλληλα με το ισχύον πλαίσιο εξυπηρέτησης, με δια ζώσης παρουσία και με φυσικό φάκελο, κατόπιν προγραμματισμού ραντεβού μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «myNAFTILIA.live.gov.gr», η οποία έχει τύχει ευρείας αποδοχής. Από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι σήμερα έχει δεχθεί περισσότερα από 4.500 αιτήματα για θέματα που σχετίζονται με την απογραφή των ναυτικών.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται νέες προδιαγραφές στα επιβατικά πλοία για ΑμεΑ, εγκύους και ηλικιωμένους

Το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά στη σύνταξη προεδρικού διατάγματος μετά από διαβούλευση, με το οποίο θα υποχρεώνονται όλες ανεξαρτήτως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να δημιουργήσουν στα πλοία τους μηχανισμούς για τη εύκολη πρόσβαση των ατόμων αυτών.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών καθηγητών

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Ευγενίδου: Ψηφιακή καινοτομία και άμυνα στο επίκεντρο συνεδρίου

Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν κρίσιμα θέματα όπως η μεταφορά τεχνολογίας, η εμπορική αξιοποίηση της έρευνας και οι επενδυτικές στρατηγικές στις νεοφυείς τεχνολογικές επιχειρήσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτογραφίες ανήλικων μέσω του gov.gr και της ψηφιακής υπηρεσίας myPhoto

Πλέον, ο έχων την επιμέλεια θα μπορεί εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία ή μετακινήσεις σε φυσικό σημείο εξυπηρέτησης να διεκπεραιώνει τις διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας.