ΓΔ: 1478.17 1.21% Τζίρος: 118.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά στον Πισσώνα Ευβοίας

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 40 οχήματα κι από αέρος επιχειρούν, 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:47 στην περιοχή Πισσώνας και κατευθύνεται νότια ενώ στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι με ριπές έως 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κηλιδώσεις που δημιουργούν νέες εστίες.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 40 οχήματα κι από αέρος επιχειρούν, 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επιπλέον, έχουν εκδοθεί δύο μηνύματα από το 112. Συγκεκριμένα στις 14:55 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα ενώ στις 16:02 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για απομάκρυνση από τον οικισμό Αφράτι προς Βασιλικό. Ειδικότερα το δεύτερο μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αφράτι Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Βασιλικό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο σε όλη την Κρήτη

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση red code, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό.