ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εκδηλώθηκαν 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής. Παράλληλα, εκδηλώθηκαν άλλες δύο φωτιές στην Αττική- και οι δύο στο Κορωπί.

Σε 45 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που αντιμετώπισαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο το Πυροσβεστικό Σώμα και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, από αυτές, οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη εννέα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής. Όπως τονίζουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, η εξαιρετικά επικίνδυνη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:20 στον Υμηττό, στην περιοχή των Γλυκών Νερών έθεσε σε μέγιστη κινητοποίηση τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη για να αποτρέψουν την εξάπλωσή της και κατάφεραν να την οριοθετήσουν μέσα σε 2 ώρες. Στο σημείο επιχείρησαν 105 πυροσβέστες, με 6 ομάδες δασοκομάντος της 1ης ΕΜΟΔΕ, 26 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον , πηγές της Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνουν ότι την ώρα που εξελισσόταν η πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά εκδηλώθηκαν άλλες δύο φωτιές στην Αττική- και οι δύο στο Κορωπί- οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα από επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και 1 ελικόπτερο, καθώς και μια πυρκαγιά στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, η οποία ελέγχθηκε σε 45 λεπτά από 23 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Επιπλέον, στις 15:19 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μηλίτσα Μεσσηνίας. Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ελέγχθηκε σε μία ώρα. Επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Επιπλέον, στις 16:30, φωτιά εκδηλώθηκε στην Κάτω Πορόια Σερρών, η οποία, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, ελέγχθηκε σε 1,5 ώρα. Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 αεροσκάφος.

Ακόμη, φωτιά εκδηλώθηκε στις 17.15 στο λόφο Φιλοπάππου. Η φωτιά, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, αντιμετωπίστηκε σε 15 λεπτά από 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Τέλος, πριν από λίγο πυρκαγιά ξέσπασε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελίσσι Κορινθίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και από αέρος 2 ελικόπτερα.

 

Τέσσερις προσαγωγές για την πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά

Στην προσαγωγή 4 ατόμων για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Γλυκά Νερά προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τα 4 άτομα στη περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και αφού τους σταμάτησαν για έλεγχο προχώρησαν στην προσαγωγή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα φέρονται να πετούσαν drone, η πτώση του οποίου εξετάζεται ως αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Η ΕΛΑΣ έχει ενημερώσει σχετικά την Πυροσβεστική που θα αναλάβει την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Π.Ε Χανίων, Λακωνίας και σε Κύθηρα

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.