ΓΔ: 1478.17 1.21% Τζίρος: 118.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:23:50 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειοψηφία. Την ενοχή των κατηγορουμένων είχε ζητήσει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίο λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 49 ετών μεγαλύτερος αδελφός κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος κατά πλειοψηφία 5 προς 2. Κατά της αθώωσης ψήφισαν ο πρόεδρος και μία σύνεδρος, οι οποίοι διατύπωσαν την άποψη ότι πρέπει κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.

Ο μικρότερος αδελφός, 41 ετών, κηρύχθηκε αθώος με πλειοψηφία 6 προς 1. Κατά τάχθηκε σύνεδρος, η ίδια που μειοψήφησε με τον πρόεδρο και για τον πρώτο κατηγορούμενο, η οποία έκρινε υπέρ της ενοχής.

Με την απόφαση του το δικαστήριο, δεν αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε ενοχή για τους δύο αδελφούς, θεωρώντας πως αυτοί δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο σε εκτέλεση εντολής η οποία αφορούσε την επαγγελματική ιδιότητα του θύματος.

Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αδέλφια, είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2023. Κατά την αγόρευσή της, τις προηγούμενες ημέρες, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει την ενοχή των δυο αδελφών,  ενώ είχε αποδώσει το κίνητρο στις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας ο δημοσιογράφος. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνταν για την «εκτέλεση» του συμβολαίου θανάτου.

Ως ο εκτελεστής, δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο, ήταν κατηγορούμενος ο 41χρονος μικρότερος αδελφός, ενώ ο 49χρονος κατηγορείτο ως ο άμεσος συνεργός του.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευθύνες στο Λιμενικό επιρρίπτουν οι μάρτυρες στη δίκη για το Μάτι

Η διαδικασία, σήμερα, συνεχίστηκε με τις συγκλονιστικές καταθέσεις διασωθέντων και ανθρώπων που έχασαν δικούς τους, το μοιραίο απόγευμα. Όλοι οι μάρτυρες περιέγραψαν την πλήρη απουσία Πυροσβεστικής και Αστυνομίας τις κρίσιμες ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημερίδα για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης: Μικρά βήματα, μεγάλες αλλαγές

Ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης (Ο.Π.Ε.Δ.) φιλοδοξεί να συμβάλλει δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη έως 244 έτη σε μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

Η εγκληματική δραστηριότητα του πολυμελούς κυκλώματος αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες για τα χθεσινά γεγονότα στην Αλεξάνδρας

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 από τους συλληφθέντες, καθώς οι άλλοι δύο νοσηλεύονται κρατούμενοι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με τη λήξη του θα εκδοθεί για αυτούς ένταλμα σύλληψης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 70χρονου για κλοπές με «λεία» 50.000 ευρώ στην Κατερίνη

Σε βάρος του εκκρεμούσε επιπλέον απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 μηνών για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.