ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Astynomia-DIAS
Φωτο: ΑΠΕ

Συλλήψεις για επιθέσεις κατά αστυνομικών, χθες το βράδυ, στην Πλατεία Βικτωρίας

Οι αστυνομικοί, με τακτικές κινήσεις, χρήση χημικών και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ που έσπευσαν να ενισχύσουν πραγματοποίησαν 40 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Δικογραφία σε βάρος 32 ατόμων, 21 ανδρών και 11 γυναικών -κατά περίπτωση- για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο συγκέντρωσης-πορείας ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι σε υποομάδες, αποκόπηκαν από την υπόλοιπη πορεία και επιτέθηκαν με κοντάρια, μπογιές, πυροσβεστήρα, πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών υπηρεσιακού εξοπλισμού.

Οι αστυνομικοί, με τακτικές κινήσεις, χρήση χημικών και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ που έσπευσαν να ενισχύσουν πραγματοποίησαν 40 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στην κατοχή τους, καθώς και στο σημείο όπου έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα στειλιάρια, ξύλινο κοντάρι, έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρία κράνη, πυροσβεστήρας, τέσσερα σακίδια και τσαντάκι, δύο κινητά τηλέφωνα, πανό, γάντια και κλειδιά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ηράκλειο

Στα Χανιά, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων στο Αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», 25χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γκάνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός με πιστόλι στον Άγιο Παντελεήμονα

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια της περιπολίας τους έκριναν ύποπτο τον 44χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Αυτός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών εισήλθε σε κατάστημα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 74 συλλήψεις για επεισόδιο με πυροβολισμούς

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι προσαγωγές 72 ατόμων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ οι άλλοι συλληφθέντες είναι οι δύο από τους τρεις τραυματίες. Υπενθυμίζεται ότι το ένα από τα τρία άτομα τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο πόδι.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις τριών ατόμων στα Χανιά για κλοπές και ληστεία

Όπως προέκυψε από τη συνδυαστική προανάκριση των υπηρεσιών, οι δράστες, από την 1η έως τις 5 Ιουλίου 2024 αφαίρεσαν από πέντε αλλοδαπούς τουρίστες προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 2.430 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαγωγές ατόμων για την στυγερή δολοφονία του 54χρονου στο Ψυχικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από χθες έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά το βάρος των ερευνών «πέφτει» σε ένα παλιό γνώριμο των Αρχών.