ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Megaro Maximou, Maximou
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Εκδηλώσεις για την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Την Κυριακή 21 Ιουλίου ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την Κυριακή 21 Ιουλίου ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Στις 11:00 θα γίνει η παρουσίαση 60 έργων γνωστών γελοιογράφων, οι οποίοι αποτύπωσαν με την πένα τους, στις εφημερίδες της εποχής, τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης, από τον Ιούλιο του 1974 έως και τον Αύγουστο του 1975.

Από τις 11:30 η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η χορωδία MUSICA του Μεγάρου Μουσικής, η Camerata Junior-Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Ωδείου Αθηνών και οι μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων θα ερμηνεύσουν, μεταξύ άλλων, έργα Ελλήνων συνθετών, όπως των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίμη Πλέσσα, Διονύση Σαββόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάριου Τόκα, τα οποία την περίοδο της χούντας εξέφρασαν την εναντίωση στο δικτατορικό καθεστώς και έγιναν σύμβολα ελεύθερης έκφρασης και ψυχικής ανάτασης στη Μεταπολίτευση.

Τις εκδηλώσεις θα παρακολουθήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Καμία ανοχή και αδράνεια απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα

«Η δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, μια ακόμη γυναικοκτονία, μας συγκλονίζει και μας θυμώνει. Δείχνοντάς μας με σκληρό και οδυνηρό τρόπο μια από τις πιο σκοτεινές και θλιβερές όψεις της κοινωνίας μας» τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.
ekklisia, iera synodos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπάει παράδοση δεκαετιών η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τη Κυριακή της Ορθοδοξίας

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δείχνει ότι δεν επιθυμεί την παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα εθνικά της δίκαια και να παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την Θεσσαλονίκη.
ptd plimmires
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠτΔ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές σε Καρδίτσα και Βόλο

H Κατερίνα Σακελλαροπουλου θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στον Έβρο. Αύριο 11 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, θα παραστεί στην τελετή του αγιασμού στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σουφλίου, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.