ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Άρειος Πάγος πρόσοψη
Φώτο: SOOC

Εντολή εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για έρευνα για τη «Μαφία της Μυκόνου»

Ζητά έρευνα από το Οργανωμένο Έγκλημα για Μύκονο, άλλα νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη. Έμφαση στις έρευνες για εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο χώρο των ακινήτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ανθρωποκτονίες.

Παραγγελία για διενέργεια έρευνας προς «αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου»» απέστειλε στον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Για τη διερεύνηση των βαρύτατων εγκλημάτων η Εισαγγελέας παραγγέλλει να γίνει χρήση όλων των αναγκαίων μέσων, άρση τηλεφωνικού απορρήτου και άρση άλλων απορρήτων, τραπεζικών, φορολογικών και λοιπά και ζητά την άμεση ενημέρωση της.

Στην παραγγελία της - η οποία έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό - η κ. Αδειλίνη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Προς

τoν κ. Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών,

Εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«H πρόσφατη δολοφονία του Π. Σ., τοπογράφου μηχανικού, στο Ψυχικό, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου», στο νησί, με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των ενδεδειγμένων προς τούτο μηχανισμών, τους οποίους έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία. Από τα συνημμένα στην παρούσα δημοσιεύματα του τύπου σε συνδυασμό και με την από 8/7/2024 αναφορά κατοίκου της Μυκόνου που επισυνάπτεται και αυτή και περιήλθε στη Δ/νη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μας υποβλήθηκε δεστις 9/7/2024 από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, προβάλλει ως απολύτως απαραίτητη η διερεύνηση τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων που συνιστούν πιθανότατα δράσεις οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και συναφών εγκληματικών πράξεων (συγκρότηση, διεύθυνση κλπ εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικές εκβιάσεις που συνδέονται και με την οικοδομική/κατασκευαστική δραστηριότητα, τις αγοραπωλησίες ακινήτων καθώς και την «προστασία» επιχειρήσεων, ανθρωποκτονίες, βαριές σωματικές βλάβες, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σοβαρή παραβατικότητα αναφορικά με την πολεοδομική νομοθεσία, τη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων, του περιβάλλοντος, διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφίες κ.α). Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Εν όψει των ανωτέρω παρακαλούμε για τις κατά νόμον ενέργειές σας, συμπεριλαμβανομένης και της ενεργοποίησης του αυτοτελώς αναγνωριζομένου δικαιώματός σας προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης (άρθρο 4 παρ.3 του Ν. 2265/1994, ως ισχύει), σε συνεργασία με την ήδη επιληφθείσα Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της αξιοποίησης όλων των δικονομικών δυνατοτήτων σας (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κλπ),προκειμένου να καταπολεμηθεί η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα και να αποκατασταθεί η νομιμόμητα.

Παρακαλούμε τέλος να ενημερώνετε για την πορεία των ερευνών σας τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεώργιος Φλωρίδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: Επίθεση στην αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, υπερασπίστηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για επιλεκτική στάση απέναντι στη Δικαιοσύνη.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χ. Σπίρτζης στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών

Ο Χρίστος Σπίρτζης προσήλθε στον Άρειο Πάγο και ζήτησε ανάσυρση της υπόθεσης υποκλοπών για να ερευνηθεί κατασκοπεία και εξαίρεση του εισαγγελέα Τζαβέλλα λόγω μεροληψίας, καταθέτοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση.
Συνέντευξη Τύπου ΣΕΚΠΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΔΣΑ εξετάζει προσφυγή στο Στρασβούργο κατά του εισαγγελέα Τζαβέλλα

Ο ΔΣΑ εξετάζει προσφυγή στο δικαστήριο του Στρασβούργου κατά της απόφασης να μην ανασυρθεί η δικογραφία για τις υποκλοπές. Ο πρόεδρος και το Συμβούλιο ζητούν περαιτέρω έρευνα, εκφράζοντας κάθετη διαφωνία με την αρχειοθέτηση.
Ζωή Κωνσταντοπούλου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Κωνσταντοπούλου για παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τη σύσταση πρόσφατης επιτροπής υπό την πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ι. Κλάπα.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Οι υποκλοπές παραμένουν ανοιχτό ζήτημα – Ζητείται δικαιοσύνη

Η δικογραφία για τις υποκλοπές επιστρέφει στον Άρειο Πάγο για περαιτέρω έρευνα, συμπεριλαμβάνοντας υπόπτους για κατασκοπεία. Η Νίκη τονίζει πως οι θεσμοί ήταν τα θύματα και ζητά αυστηρή απόδοση ευθυνών από τη Δικαιοσύνη.