ΓΔ: 1417.3 -0.25% Τζίρος: 7.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kairos, kalokairi
Φωτο: Pixabay

Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι

Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες.

Αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοδυτικά οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο υπόλοιπο Ιόνιο καθώς και στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία καθώς και σε ορεινά τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς από το μεσημέρι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες, αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 36, στην Ήπειρο από 19 έως 37, στη Θεσσαλία από 19 έως 40, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 18 έως 37, στην υπόλοιπη Στερεά από 20 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στις Κυκλάδες από 20 έως 37, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 34 και στην Κρήτη από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι και το βράδυ νότιοι ίδιας έντασης. Οι άνεμοι στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί ίδιας έντασης. Οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Προς το βράδυ οι άνεμοι στο Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς έως 2 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παρουσιάσουν σταδιακή αύξηση μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός όμως από το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Προς το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους έως 2 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παρουσιάσουν σταδιακή αύξηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.