ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Folli Follie: Στη φυλακή ο Τζ. Κουτσολιούτσος, σε κατ' οίκον οι γονείς του

Ποινές από 10 έως 17 έτη στα τρία μέλη της οικογένειας. To δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και ο Δημ. και η Καίτη Κουτσολιούτσου θα εκτίσουν την ποινή τους στην κατοικία τους λόγω ηλικίας.

Στη φυλακή οδηγείται ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που του επιβλήθηκε. Αντίθετα, στο σπίτι τους και όχι στη φυλακή θα εκτίσουν την ποινή τους ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που δεν χορήγησε ανασταλτικό της έφεσης τους αλλά έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης  του ιδρυτή της Folli Follie και της συζύγου του να εκτίσουν την ποινή τους στην κατοικία τους λόγω ηλικίας.

Το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που επέβαλλε σε Δ. Κουτσουλιούτσο, Τζ.  Κουτσουλιούτσο, Αικ. Κουτσολιούτσο.

Την απόφασή του επί των ποινών στους πέντε κατηγορούμενους που έκρινε ενόχους για την υπόθεση της Folli Follie ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, έπειτα από ακροαματική διαδικασία ενός έτους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε τις εξής τελικές ποινές:

Στον ιδρυτή του ομίλου Folli Follie στον 83χρονο Δημήτρη Κουτσολιούτσο, κάθειρξη 17 ετών.

Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο επιβλήθηκε κάθειρξη 11 ετών.

Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου ανακοινώθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Για τους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου, οι ποινές είναι 10 έτη κάθειρξη για μία γυναίκα και 15 έτη στον καταζητούμενο πρώην στέλεχος του ασιατικού κλάδου της εταιρίας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την συζήτηση για τις αναστολές στην έκτιση των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο κήρυξε ένοχα και τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για κατηγορίες που αφορούν την «ωραιοποίηση» των ισολογισμών, την επίδρασή τους στην χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ομόφωνη κρίση του δικαστηρίου η δράση των κατηγορουμένων δεν συνιστά εγκληματική οργάνωση και έτσι τόσο η οικογένεια Κουτσολιούτσου όσο και οι συγκατηγορούμενοί τους κηρύχθηκαν αθώοι για αυτή την κατηγορία.

Το δικαστήριο από τους συνολικά έντεκα κατηγορουμένους έκρινε αθώους από κάθε κατηγορία τους έξι.

Η απόφαση για τον ιδρυτή της Folli Follie, την σύζυγο και τον γιο του είναι η εξής:

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Καίτη Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η κατηγορούμενη κρίθηκε αντίθετα αθώα για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη συνεργάτη της Folli Follie κατά μεταβολή της κατηγορίας, για συνέργεια σε πλαστογραφία, για συνέργεια σε απάτη από κοινού, συνέργεια σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Επίσης έκρινε ένοχο, καταζητούμενο, υψηλόβαθμο στέλεχος του ασιατικού κλάδου του ομίλου, για πλαστογραφία, άμεση συνέργεια σε απάτη, άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

folli follie, kosmima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Folli Follie: Δεσμευμένα παραμένουν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε τη διατήρηση των δεσμεύσεων των περιουσιακών στοιχείων «φυσικών και νομικών προσώπων», κινητά και ακίνητα, προκειμένου αυτά να διατεθούν ώστε να ικανοποιηθούν οι παθόντες της υπόθεσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Κουτσολιούτσος (Folli Follie): Δεν ήταν εικονικός ο τζίρος του ομίλου

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Εισαγγελέως της Έδρας, ο ιδρυτής της εταιρείας, επανέλαβε ότι δεν ισχύει πως το μεγαλύτερο ποσοστό του κύκλου εργασιών που εμφάνιζε ο ασιατικός κλάδος της Folli Follie ήταν εικονικό.