ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.

Αυξάνονται από 55 σε 71 τα δρομολόγια της γραμμής 69 (ΙΚΕΑ - Παραλία Επανομής) από την 1η Ιουλίου ενώ παρατείνονται μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου τα θερινά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων προς τις παραλίες του Θερμαϊκού. Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν μετά από συνάντηση του Δημάρχου Θερμαϊκού, Θεόδωρου Τζέκου, του προέδρου του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Καλογερούδη, του διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Τόσκα και του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Σερρών, Ηλία Παπαγεωργίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το πρόβλημα που εκδηλώθηκε τον τελευταίο καιρό στα αστικά δρομολόγια που οδηγούν, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, προς τις παραλίες της Επανομής, της Μηχανιώνας και άλλων κοντινών περιοχών της Θεσσαλονίκης και στα οποία από τη μία επικρατεί το αδιαχώρητο και από την άλλη καταγράφονται παραβατικές συμπεριφορές.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι για την καλύτερη εξυπηρέτηση και μετακίνηση των δημοτών, αλλά και των επισκεπτών-τουριστών στο Δήμο Θερμαϊκού. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι οι λεωφορειακές γραμμές 70 και 71, που εκτελούν τα δρομολόγια Ν.Σ. Σταθμός - Επανομή - Παραλία και Ν.Σ. Σταθμός - Ν. Μηχανιώνα είναι γραμμές απευθείας (χωρίς ενδιάμεσες στάσεις) και παράλληλα τα θερινά δρομολόγια και σε αυτές τις γραμμές προς τον Δήμο Θερμαϊκού θα γίνονται φέτος μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου (αντί για τέλος Αυγούστου).

Μάλιστα από την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Ξεκινά συγκοινωνιακή διασύνδεση της ΒΙ. ΠΕ Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλα κρουαζιερόπλοια καταπλέουν στη Θεσσαλονίκη, 68 για το 2023

Συνολικά φέτος είναι προγραμματισμένες 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 61 το 2022 και 17 το 2021, ενώ για το 2024, μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 67 κρουαζιερόπλοια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ο γαστρονομικός τουρισμός για τη Θεσσαλονίκη

Κόμβο γαστρονομικού τουρισμού για όλη την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά ακόμη και της ανατολικής Μεσογείου μπορεί να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη, σημείωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.