ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alexandros Litsardakis / SOOC

Φωτιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι στην Εύβοια - Μέτωπο και στις Σάπες στον Έβρο

Το μέτωπό της πυρκαγιάς βρίσκεται σε δασική έκταση, αλλά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα 2 ελικόπτερα έκλεισαν το μέτωπο της φωτιάς προς την δασική περιοχή αλλά η μάχη συνεχίζεται από εδάφους και αέρος.

Φωτιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι στην Εύβοια ξέσπασε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου. Το μέτωπό της πυρκαγιάς βρίσκεται σε δασική έκταση, αλλά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα 2 ελικόπτερα έκλεισαν το μέτωπο της φωτιάς προς την δασική περιοχή αλλά η μάχη συνεχίζεται από εδάφους και αέρος.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί και μια αποθήκη λαδιών και η περιοχή έχει γεμίσει με πυκνούς μαύρους καπνούς.

«Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και σημειώνει πως «τώρα είναι καλύτερη η κατάσταση αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.»

Λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς δεν έκρυβε την αγωνία του για τις εξελίξεις καθώς δήλωνε στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως «έχουμε μεγάλη φωτιά και πηγαίνει σε δασική έκταση. Ανησυχώ γιατί πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή». 

Στο σημείο έχουν σπεύσει 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή δύο ελικοπτέρων και δύο καναντέρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή υπάρχουν λίγα διάσπαρτα κτίσματα, ενώ ο πλησιέστερος οικισμός βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση.

Μεγάλο είναι το μέτωπο και στις Σάπες Ροδόπης, όπως ενημέρωσε και επισήμως η Πυροσβεστική. Πιο αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση για όλα τα πύρινα μέτωπα: 

«Και σήμερα οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας δίνουν σκληρές μάχες με τις φλόγες για να προασπίσουν σπίτια και δασικές εκτάσεις.

Αυτή την ώρα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των  πυρκαγιών που ξέσπασαν στο Κοντοδεσπότι Εύβοιας και στις Σάπες στον Έβρο όπου εκδόθηκε και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. 

Στην Εύβοια επιχειρούν 55 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου, 3 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και μηχανήματα έργου, ενώ οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται. Το ίδιο και στις Σάπες, όπου επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες στο Μαστραντώνη Αχαΐας και επεκτάθηκε στην Ηλεία,  εξακολουθούν να επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, πλήθος εθελοντών με υδροφόρα οχήματα αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας. Από αέρος εχθές πραγματοποίησαν ρίψεις συνολικά 19 εναέρια μέσα και σήμερα 14.

Στην Άνδρο οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι. Επιχειρούν 39 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 2 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και εθελοντές με 7 οχήματα.

Δύσκολη ημέρα και στην Αττική, όπου ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν άμεσα οι επικίνδυνες φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Μαρκοπουλο όπου 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να την οριοθετήσουν μέσα σε μόλις 45 λεπτά, αλλά και στα Καλύβια όπου ελέγχθηκε μέσα σε 1 ώρα με τη συμμετοχή 2 αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα - 4 διαφορετικές εστίες

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 μποφόρ), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα).
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική και Εύβοια

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις 13 Ιουνίου

Σε επιφυλακή βρίσκεται το προσωπικό της Πυροσβεστικής που καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.