ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Μηνύματα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων σε περιοχές της Αχαΐας και Λάρισας

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αμφιθέα Λάρισας κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις με τουλάχιστον δώδεκα οχήματα, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μπαράζ μηνυμάτων μέσω του 112 εστάλησαν πριν λίγο προς κατοίκους οικισμών που είναι κοντά στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς κατοίκους της περιοχής Πανουσάικα Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σταυροδρόμι.

Επιπλέον οι κάτοικοι των οικισμών Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κάλφα.

Ακόμη μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γάλαρο Αχαϊας ώστε να απομακρυνθούν προς Πόρτες.

Πυρκαγιά σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Αμφιθέα Λάρισας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις με τουλάχιστον δώδεκα οχήματα, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επίσης, ενεργοποιήθηκε το 112, καλώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώθηκαν 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Αυτή τη στιγμή δίνεται μάχη με τις φλόγες σε δασική έκταση στο Ορθοβούνι Καλαμπάκας, κοντά σε σπίτια. Στις 17:22 εκδόθηκε μήνυμα 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Ορθοβούνι προς Τρυγόνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώθηκαν 55 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Συνολικά από χθες το απόγευμα στις 18:00 έως σήμερα στις 18:00 εκδηλώθηκαν 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη εννέα 9.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκενώνονται περιοχές σε Αχαΐα, Ηλεία και Αμαλιάδα λόγω πυρκαγιών

Επιπλέον αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, που είχε διακοπεί νωρίτερα, από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας, Δουνέικα.