ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
Πανοραμική άποψη της άδειας αίθουσας της Βουλής των Ελλήνων για πολιτικό ρεπορτάζ.

Διαβιβάστηκε στη Βουλή νέα δικογραφία για τα Τέμπη

Η δικογραφία, η οποία εδράζεται σε μήνυση συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Νέα δικογραφία, που στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων και αφορά στην υπόθεση των Τεμπών, διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η δικογραφία, η οποία εδράζεται σε μήνυση συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003, περί «ποινικής ευθύνης των υπουργών».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε «την 17/6/2024 ποινική δικογραφία που αφορά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώην υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γεώργιο Γεραπετρίτη, στο πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, στο πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την χρονική περίοδο 2021 - 2023, Χρήστο Στυλιανίδη, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γεώργιο Φλωρίδη, στον πρώην υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, στον πρώην υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη και στην πρώην υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπία Τελιγιορίδου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου για Τέμπη: Καθολικό το αίτημα για αλήθεια και δικαιοσύνη

Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι η συγγνώμη δεν αρκεί χωρίς πράξεις, υπογράμμισε την ανάγκη για δικαιοσύνη και αναφέρθηκε σε μέτρα για ασφαλέστερο και σύγχρονο σιδηρόδρομο.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Σεβασμός στη δικαιοσύνη είναι η τήρηση των αποφάσεών της

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή για το σκάνδαλο υποκλοπών και το υψηλό κόστος ενέργειας, χαρακτηρίζοντας τη δικαστική απόφαση μεγάλη ήττα του παρακράτους και ζητώντας ουσιαστική έρευνα.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το σκάνδαλο υποκλοπών είναι μείζον κακούργημα

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε στη Βουλή πως το δικαστήριο έκρινε ενόχους τέσσερις κατηγορούμενους συνδεδεμένους με την κυβέρνηση, για πλημμελήματα σχετιζόμενα με την υπόθεση των υποκλοπών.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η αντιπολίτευση θέλει να κάνει τη Βουλή απέραντο δικαστήριο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ εμπιστεύονται πλήρως τη δικαιοσύνη και δεν σχολιάζουν αποφάσεις της, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, ενώ δήλωσε πως έχουν ληφθεί μέτρα για αυστηρότερο νομικό πλαίσιο στις επισυνδέσεις.