ΓΔ: 1407.03 -0.97% Τζίρος: 71.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Διαβιβάστηκε στη Βουλή νέα δικογραφία για τα Τέμπη

Η δικογραφία, η οποία εδράζεται σε μήνυση συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Νέα δικογραφία, που στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων και αφορά στην υπόθεση των Τεμπών, διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η δικογραφία, η οποία εδράζεται σε μήνυση συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003, περί «ποινικής ευθύνης των υπουργών».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε «την 17/6/2024 ποινική δικογραφία που αφορά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώην υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γεώργιο Γεραπετρίτη, στο πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, στο πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την χρονική περίοδο 2021 - 2023, Χρήστο Στυλιανίδη, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γεώργιο Φλωρίδη, στον πρώην υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, στον πρώην υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη και στην πρώην υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ose
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Ακυρώθηκε το πρόστιμο στην ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717

Ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» υποστήριξε ότι δεν υπέπεσε σε καμία παράβαση, συνεπώς δεν στοιχειοθετείται η αποδιδόμενη παρατυπία και κατ' ακολουθίαν κακώς εκδόθηκε η απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης και ανάκτησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι με εγγύηση οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση 717

Απολογήθηκαν στην Ανακρίτρια οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι καταβάλλοντας 500.000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα. Μέχρι το τέλος Απριλίου θα συνεχιστεί η διαδικασία των απολογιών για τους 23 κατηγορούμενους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην εξεταστική επιτροπή η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών

Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για να ερευνηθούν οι καταγγελίες για τα Τέμπη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας να διερευνήσει κάθε ερώτημα ή καταγγελία υπάρχει για την πιθανή ύπαρξη εύφλεκτων και τοξικών ουσιών στον χώρο του εγκλήματος.