ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αίθουσα ελληνικής Βουλής

Διαβιβάστηκε στη Βουλή νέα δικογραφία για τα Τέμπη

Η δικογραφία, η οποία εδράζεται σε μήνυση συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Νέα δικογραφία, που στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων και αφορά στην υπόθεση των Τεμπών, διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η δικογραφία, η οποία εδράζεται σε μήνυση συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003, περί «ποινικής ευθύνης των υπουργών».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε «την 17/6/2024 ποινική δικογραφία που αφορά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώην υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γεώργιο Γεραπετρίτη, στο πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, στο πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την χρονική περίοδο 2021 - 2023, Χρήστο Στυλιανίδη, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γεώργιο Φλωρίδη, στον πρώην υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, στον πρώην υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη και στην πρώην υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χήτας: Να καταργηθεί πλήρως το άρθρο 86 στη Συνταγματική Αναθεώρηση

Η Ελληνική Λύση ζητά την πλήρη κατάργηση του άρθρου 86, το οποίο καλύπτει υπουργικά εγκλήματα, αντί της απλής αναθεώρησης που προτείνει η ΝΔ, θεωρώντας τις κυβερνητικές προτάσεις προκλητικές και προσβλητικές για τους πολίτες.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος: Η Βουλή πρέπει να έχει ρόλο στην αναθεώρηση του άρθρου 86

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αναθεώρηση του άρθρου 86 ώστε οι υποθέσεις υπουργών να ξεκινούν από τη Βουλή και να εξετάζονται από δικαστές, απορρίπτοντας την πρόταση της ΝΔ που μειώνει τον ρόλο της Βουλής στον έλεγχο κυβερνητικών ευθυνών.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Στο επίκεντρο το άρθρο 86 και η ευθύνη υπουργών

Η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος εξετάζει αυτή την εβδομάδα τις προτάσεις της ΝΔ για αλλαγές στα άρθρα 86, 89, 90, 97, 99 και 100, που αφορούν δίωξη κυβερνητικών στελεχών, αναθεώρηση ειδικών δικαστηρίων και δικαστικής λειτουργίας.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Μπούγας: Ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στη Βουλή

Η Ελλάδα διατηρεί ανοιχτό το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης. Το θέμα Διστόμου αφορά τις διεθνείς σχέσεις και όχι μόνο τη δικαστική διαδικασία.