ΓΔ: 2074.96 1.04% Τζίρος: 256.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γιατροί σε νοσοκομειακή χειρουργική επέμβαση
Φωτο: Shutterstock

Δεν αναστέλλονται οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις στο Αγλαΐα Κυριακού

Αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 1ης Ιουνίου, είχαν αποφασίσει και γιατροί του «Αγία Σοφία», ωστόσο μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για την ενίσχυση του προσωπικού, ανέστειλαν την κινητοποίηση.

Την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών αποφάσισε σήμερα ομόφωνα το ΔΣ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αναφέροντας ότι «δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και δύνανται να λειτουργούν καθημερινά οι τρεις χειρουργικές τράπεζες».

Υπενθυμίζεται ότι ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» είχε αποφασίσει αναστολή των χειρουργείων από την Δευτέρα 27 Μαΐου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτών.

Αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 1ης Ιουνίου, είχαν αποφασίσει και γιατροί του «Αγία Σοφία», ωστόσο μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για την ενίσχυση του προσωπικού, ανέστειλαν την κινητοποίηση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου» και «αφού έλαβε υπόψιν του την κατηγορηματική διαβεβαίωση, τόσο της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας όσο και του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα, ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και δύνανται να λειτουργούν καθημερινά οι τρεις χειρουργικές τράπεζες, ομόφωνα αποφάσισε την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Υγείας: Κίνητρα στους γιατρούς για την αντιμετώπιση έλλειψης προσωπικού

«Για το πρόβλημα με το προσωπικό, που αφορά κυρίως συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, θα υπάρξει πάρα πολύ άμεσα πρωτοβουλία από εμάς αλλά και διάφορα άλλα κίνητρα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
νοσοκομειακός διάδρομος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση Νοσοκομείων «Κοργιαλένειο» και Ρεθύμνου

Ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» και Ρεθύμνου εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
ασθενοφόρο Citroën Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΕΚΑΒ σε αυξημένη επιφυλακή στα Βορίζια μετά το μακελειό

Έξι άτομα διακομίστηκαν από το χωριό Βορίζια Φαιστού προς τα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς. Στο σημείο έφτασαν πέντε ασθενοφόρα και κινητοποιήθηκαν μονάδες υγείας για άμεση ανταπόκριση.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγχρονος εξοπλισμός μέσω ΕΣΠΑ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αττικής

Σε τελικό στάδιο η εγκατάσταση νέου ιατρικού εξοπλισμού στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής μέσω ΕΣΠΑ, ενισχύοντας τη λειτουργία και την περίθαλψη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.