ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επαναπατρίζονται οι Έλληνες επιβάτες πλοίου που τέθηκε σε καραντίνα

Προσπάθειες από το υπ. Υγείας και το υπ. Εξωτερικών να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου στην Ιαπωνία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες να συντονιστεί επιχείρηση επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων που βρίσκονται σε κρουαζιερόπλοιο το οποίο είναι σε καραντίνα καθώς πολλοί επιβάτες του έχουν μολυνθεί με τον Covid-19.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ανέφερε: «Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μία επιχείρηση επαναπατρισμού τους, ενδεχομένως για την επόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς».

Επίσης πρόσθεσε ότι «Την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε πολύ επιτυχώς η μεταφορά δύο συμπολιτών μας από περιοχή της Κίνας με πτήση στη Μεγάλη Βρετανία, και από εκεί στην Ιταλία, και εστάλη μεταγωγικό πολεμικό αεροσκάφος στη Ρώμη και μετέφερε τους δύο στην Αθήνα και οι άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα στο "Σωτηρία". Για μία ακόμη φορά τους ευχαριστώ και τους δύο για την άψογη συνεργασία την οποία έχουν με το νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του "Σωτηρία", οι άνθρωποι ελέγχθηκαν και είναι αρνητικοί. Με τον ίδιο τρόπο, όποιος συμπατριώτης μας χρειαστεί, από τις τέσσερις άκρες του κόσμου, θα τον επαναπατρίσουμε σωστά, δομημένα και οργανωμένα».

Ο ΕΟΔΥ, όπως συμπλήρωσε ο υπουργός, ως ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης, λαμβάνει όλες τις ενημερώσεις από το υπουργείο Εξωτερικών και από όλους τους άλλους φορείς, πρεσβείες, προξενεία, σε ό,τι έχει να κάνει με περιστατικά στο εξωτερικό που αφορούν σε Έλληνες πολίτες. Επίσης, ο ΕΟΔΥ με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, έχει στείλει στις πύλες εισόδου της χώρας ειδικές οδηγίες σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε ένα πιθανό περιστατικό, κατέληξε ο Β.Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Έργα ύψους 80.675.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της εξάρτησης

«Έχουμε πάντα ανοιχτή της πόρτα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το πρόβλημα της εξάρτησης, σε κάθε στάδιο αυτής, χωρίς διακρίσεις» ανέφερε ο υφυπουργός κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2025 θα μπει σε πλήρη λειτουργία το δίκτυο τηλεϊατρικής στην Ελλάδα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ε. Αγαπηδάκη, σημείωσε πως στο δίκτυο τηλεϊατρικής ενσωματώνονται και μια σειρά από wearable συσκευές και μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 3.500 σημεία κατ' οίκον νοσηλείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρύ Γιαλού

Το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο θα στοιχίσει 1 εκατ. ευρώ και αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους κατοίκους των γύρω περιοχών με συνολικό πληθυσμό 5.000 μόνιμους κατοίκους.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: 1137 νέες προσλήψεις για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων».