ΓΔ: 2083.49 -0.14% Τζίρος: 261.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
Φώτο: Shutterstock

ΕΛ.ΑΣ: Απέκτησε το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό δωρεά της «Νέας Οδού»

Έπειτα από ειδική διαμόρφωση, στο όχημα έχει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που καλύπτει ένα ανακριτικό περιπολικό.

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη, παρελήφθη την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, από την εταιρεία «Νέα Οδός», το πρώτο ηλεκτρικό όχημα τύπου VAN -υπηρεσιακού χρωματισμού-, το οποίο εντάσσεται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας για τις ανάγκες αστυνόμευσης του αυτοκινητοδρόμου.

Το όχημα παρέδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ροδιανός Αντωνακόπουλος, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) «Μαλακάσας - Σείριος».

Για «πράσινη» μετάβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά της Τροχαίας έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης παραλαμβάνοντας το σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα, που θα καλύψει τις υπηρεσιακές ανάγκες του Β' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα- περιπολικό που κυκλοφορεί σε αυτοκινητόδρομο, διαθέτοντας αυτονομία περίπου 320 χιλιομέτρων.

«Είμαστε στη θέση αυτή σήμερα, για να παραλάβουμε αυτό το όχημα με ιδιαίτερη χαρά και ευχαριστία προς την εταιρεία της Νέας Οδού. Είναι -θα τολμήσω να πω- το πρώτο βήμα της συνεργασίας μας σε μια πράσινη αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας», σημείωσε ο κ. Λογοθέτης.

Σημειώνεται πως, έπειτα από ειδική διαμόρφωση, στο όχημα έχει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που καλύπτει ένα ανακριτικό περιπολικό.

Ειδικότερα, φέρει, μεταξύ άλλων, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή με προγράμματα ελέγχου φορτηγών - λεωφορείων και λοιπών βαρέων οχημάτων, φορητό RADAR ελέγχου ταχύτητας, καθώς και αλκοολόμετρο ελέγχου μέθης. 

Με την προσθήκη του οχήματος αυτού, αναβαθμίζεται περαιτέρω η επιχειρησιακή ετοιμότητα και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της Τροχαίας, ενώ αποτελεί ακόμη ένα καθοριστικό βήμα στον στόχο της Ελληνικής Αστυνομίας για την πράσινη μετάβαση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος Χρήστος Παπαφιλίππου, η Διοικητής του Β' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑ.ΘΕ. Αττικής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρυσούλα Μπακού, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ηλεκτρικό αυτοκίνητο φόρτιση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν την αυτονομία των ηλεκτρικών μοντέλων

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν σημαντική μείωση επικίνδυνων ρύπων, όμως η περιορισμένη αυτονομία και το ελλιπές δίκτυο φόρτισης τα καθιστούν λιγότερο ελκυστικά για αγοραστές σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα.
Αστυνομικοί βρετανικής αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Συλλήψεις για εκκλήσεις σε «ιντιφάντα» από την αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία θα εντείνει τα μέτρα κατά όσων στοχοποιούν την εβραϊκή κοινότητα με συνθήματα όπως «Παγκοσμιοποιήστε την ιντιφάντα», προειδοποιώντας ότι όποιος τα χρησιμοποιεί θα συλλαμβάνεται, μετά και τα πρόσφατα βίαια περιστατικά.
Νέο Δελχί
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο Δελχί: Αυστηρά μέτρα λόγω επικίνδυνης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Οι αρχές του Νέου Δελχί ενεργοποίησαν το ανώτατο επίπεδο μέτρων κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας παλαιών οχημάτων, αναστολή οικοδομικών εργασιών και τηλεργασία, καθώς ο δείκτης ποιότητας αέρα ξεπερνά το όριο των 450, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάρρηξη στο σπίτι του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Στόχος διάρρηξης έγινε η οικία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σπύρου Βούγια. Άγνωστοι αφαίρεσαν κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα, ενώ την υπόθεση διερευνά η αστυνομία.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: 59 κατηγορίες στον δράστη του μακελειού στην παραλία Μπόνταϊ

Η αστυνομία της Αυστραλίας απήγγειλε 59 κατηγορίες, μεταξύ τους τρομοκρατία και ανθρωποκτονία, σε άνδρα που άνοιξε πυρ σε εκδήλωση για το Χάνουκα στην παραλία Μπόνταϊ, σκοτώνοντας 15 άτομα και εντείνοντας τους φόβους για εξτρεμισμό.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: 59 κατηγορίες στον δράστη των πυροβολισμών στη Χάνουκα

Η αυστραλιανή αστυνομία απήγγειλε 59 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και τρομοκρατία, στον άνδρα που άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη γιορτή Χάνουκα στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ.