ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σφύρα δικαστηρίου

Μερική αναστολή από 26 Φεβρουαρίου στην αποχή των δικηγόρων

Αύριο επειδή ψηφίζεται στην Βουλή ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας έχει αποφασιστεί καθολική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, οπότε τα δικαστήρια να είναι κλειστά.

Καθολική αποχή των δικηγόρων την ημέρα της ψήφισης στη Βουλή του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια της πρωτεύουσας την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου.

Οι δικηγόροι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου έχουν, διεκδικώντας τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε την αναστολή από 26 Φεβρουαρίου 2024 της στοχευμένης αποχής

1) από τις δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα πλην ΟΤΑ,

2) από όλες τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας (δίκες, διαδικαστικές πράξεις κλπ) και

3) από την εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης νομικών προσώπων.

Και αποχή την ημέρα μνήμης των Τεμπών

Οι δικηγόροι αποφάσισαν 3ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους - από τις 12 μ.μ. έως και τις 3μ.μ. - την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, με παράλληλες δράσεις όπως κατάθεση κατάθεση στεφάνου στον τόπο του δυστυχήματος αλλά και κατάθεση υπομνήματος των Δικηγορικών Συλλόγων στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα ως νομιμοποιηθέντων διαδίκων στην διενεργούμενη προανάκριση, συνέντευξη Τύπου κ.λπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Άρειος Πάγος κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Υπ. Δικαιοσύνης για τον πειθαρχικό έλεγχο του αντεισαγγελέα του ΑΠ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι διαβιβάστηκαν τα σχετικά έγγραφα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του αντεισαγγελέα Β. Φλωρίδη, λόγω άρθρου του στην «Καθημερινή» με τίτλο «Φλέβα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη».
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Τέλος Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα στήριξης

Η κυβέρνηση απαντά στις επικρίσεις για διαφθορά, αναδεικνύοντας την ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, τονίζοντας βελτίωση στα έσοδα και πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ διαψεύδει συγκάλυψη υποθέσεων.
Καπνός στο Χαρτούμ
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρώπη, Καναδάς και Σιέρα Λεόνε προειδοποιούν για νέο κύμα βίας στο Σουδάν

Νέες μαζικές φρικαλεότητες απειλούν να επαναληφθούν στο Σουδάν, όπως πέρσι στην Ελ Φάσερ, προειδοποιούν μέλη της Συμμαχίας για την Πρόληψη των Ωμοτήτων, κάνοντας λόγο για σφαγές, βασανιστήρια και σεξουαλική βία κατά αμάχων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ κατηγορητήριο στους συλληφθέντες για το "Χωριάτικο" - Μαστροπεία και ληστεία

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε 59 συλληφθέντες, με κεντρικό πρόσωπο τον ιδιοκτήτη των "Χωριάτικο", για σύσταση εγκληματικής ομάδας, οικονομική απάτη, φοροδιαφυγή, μαστροπεία, ληστεία και ξέπλυμα χρήματος.