ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Στη φυλακή το πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη σήμερα

Το δικαστήριο με ανάλογη εισαγγελική πρόταση απέρριψε αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγός του και ένας αστυνομικός.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί το πρώην μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Ο κατηγορούμενος θα εκτίσει το σύνολο της ποινής που του επιβλήθηκε για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και της κατοχής ναρκωτικών διά ιδίαν χρήση, τα οποία απήγγειλε σε βάρος του ο Εισαγγελέας στην ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του.

Στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη με άλλα τρία άτομα για υπόθεση που σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές αφορά το οργανωμένο έγκλημα, αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες. Το δικαστήριο με ανάλογη εισαγγελική πρόταση απέρριψε αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγός του και ένας αστυνομικός.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο που δεν είναι η οικία μου, κάτι που αποδεικνύεται από το μισθωτήριο». Όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στον πόλεμο της Greek mafia».

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι που βρέθηκε το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε. «Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα: μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που της πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Αλβανού διωκόμενου για ληστεία που ζούσε παράνομα στη Θεσσαλονίκη

Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης συνελήφθη 61χρονος αλβανικής καταγωγής, που αναζητούνταν με ερυθρά αγγελία της Interpol για ληστεία στην Κορυτσά το 2017. Διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 21χρονου στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική πράξη με ανήλικη

Συνελήφθη 21χρονος στον Εύοσμο μετά από καταγγελία 17χρονης για βιασμό. Συνελήφθησαν επίσης ιδιοκτήτης και υπάλληλος καταστήματος για διάθεση αλκοόλ σε ανήλικη, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 42χρονου για δολοφονία 64χρονου στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη 42χρονος στη Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία 64χρονου, που έγινε στις 11 Απριλίου. Το θύμα βρέθηκε με βαριές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ ο δράστης ταυτοποιήθηκε άμεσα με βάση εργαστηριακά ευρήματα και αντικείμενα στην κατοχή του.