ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:32:31
Χειροπέδες σε χέρια άνδρα
Σύλληψη και χειροπέδες σε σπείρα.

Συλλήψεις στη πόλη της Θεσσαλονίκης για κλοπές από σταθμευμένα οχήματα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

Τη σύλληψη δύο ατόμων και την ταυτοποίηση ακόμη δύο συνεργών τους, για περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, που έλαβαν χώρα στην περιοχή του αεροδρομίου και της Θέρμης κατάφεραν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ημεδαπούς, 43, 19, 27 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος, ο 27χρονος και ο 28χρονος, με όχημα το οποίο είχε μισθώσει ο 43χρονος, προσέγγισαν την Παρασκευή το βράδυ, σταθμευμένο όχημα επί της οδού Θεσσαλονίκης - Περαίας και αφού έσπασαν το πίσω τζάμι πόρτας του οχήματος, αφαίρεσαν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, καθώς και τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 26.450 ευρώ. Το περιστατικό αντιλήφθηκε ο οδηγός του σταθμευμένου οχήματος και ειδοποίησε άμεσα το Κέντρο 'Αμεσης Δράσης.

Μετά από έρευνες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυλαίας ανευρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, πλην του χρηματικού ποσού, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους και στη συνέχεια από τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης 'Αμεσης Δράσης εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο.

Πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή των διαβατών, μετά από αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και των Τμημάτων Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και Θέρμης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 19χρονος. Σε νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των ανωτέρω, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και ηλεκτρικά εργαλεία χειρός.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης προέκυψε πως τα τρία άτομα 19, 27 και 28 ετών, αντίστοιχα, στις 19-01-2024, προέβησαν στη διάρρηξη δύο ακόμη οχημάτων, που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή της Θέρμης και του αεροδρομίου και από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά δύο τσάντες, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, χρυσή αλυσίδα λαιμού και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαντορίνη: Συνελήφθησαν τρεις «πορτοφολάδες» που δρούσαν στην Οία

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Σαντορίνη για κλοπή πορτοφολιών στην Οία, αφού ήρθαν από τη Ρουμανία με σκοπό να διαπράξουν κλοπές σε τουρίστες. Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα, ηλικίας 37, 48 και 49 ετών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Αλβανού διωκόμενου για ληστεία που ζούσε παράνομα στη Θεσσαλονίκη

Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης συνελήφθη 61χρονος αλβανικής καταγωγής, που αναζητούνταν με ερυθρά αγγελία της Interpol για ληστεία στην Κορυτσά το 2017. Διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σκύλος αστυνομίας βρήκε κιλό κοκαΐνης σε αυτοκίνητο

Περισσότερο από ένα κιλό κοκαΐνης βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου. Για την υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός που προσπάθησε να ανοίξει το όχημα με δικό του κλειδί.
Αστυνομικός σύλληψη δρόμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέκα συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση έγινε το πρωί της Δευτέρας 21 Απριλίου σε οικισμό του Ασπροπύργου, με 10 συλλήψεις για κλοπές, παραβάσεις όπλων και περιβάλλοντος. Συμμετείχαν πολλές δυνάμεις και χρησιμοποιήθηκε drone.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο άτομα για χασίς και οπλοκατοχή

Δύο άνδρες, 30 και 33 ετών, συνελήφθησαν στη Ρόδο μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, καθώς καλλιεργούσαν 18 δενδρύλλια κάνναβης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 235 γραμμάρια χασίς, δύο περίστροφα και φυσίγγια.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη τριών ατόμων για τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη

Συνελήφθησαν στην Κατερίνη τρεις άνδρες για τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη. Προσποιούνταν λογιστές ή αστυνομικούς, αποσπώντας συνολικά 27.000 ευρώ και κοσμήματα με διάφορα προσχήματα από τα θύματά τους.