ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
γέφυρα με καταιγίδα
Καλωδιακή γέφυρα τη στιγμή έντονης καταιγίδας και βροχής, με σκούρα σύννεφα στον ουρανό.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες, που θα χιονίσει

Κακοκαιρία με βροχές και τοπικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα κυρίως της βόρειας χώρας, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ενώ θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας.

Βροχές αναμένονται στα ανατολικά τμήματα, καταιγίδες στην Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, αλλά και σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Νότια Πελοπόννησο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με χιονόνερο κατά διαστήματα και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, έως το απόγευμα περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 2 βαθμούς), 7 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 3 έως τους 9 βαθμούς στην Ήπειρο), 11 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 10 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 12 έως 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία αισθητή πτώση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Άμστερνταμ: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο λόγω θυελλωδών ανέμων

Το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ ακύρωσε δεκάδες πτήσεις λόγω της καταιγίδας Boelo και των θυελλωδών ανέμων, επηρεάζοντας κυρίως πτήσεις προς ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Ρώμη και Δουβλίνο, ενώ υπήρξαν και καθυστερήσεις στις αφίξεις.
Κεραυνός στη θάλασσα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες λόγω επικείμενης επιδείνωσης του καιρού

Η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ασφαλίζουν αντικείμενα, να ελέγχουν υδρορροές και να αποφεύγουν χειμάρρους ή υπαίθριες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.