ΓΔ: 2062.22 0.14% Τζίρος: 81.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:39
Φωτο: Shutterstock

Αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα βόρεια

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Τις βραδινές ώρες προς πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναμένονται πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες.

Αίθριος καιρός αρχικά με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Επιδείνωση από τις βραδινές ώρες με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 7-8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 αναμένονται αρχικά καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με παροδικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές. Τοπικές βροχές αναμένονται σε τμήματα της Ανατολικής Μακεδονιάς, της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα οι οποίες γρήγορα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές εκτός της Κρήτης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15, στην Ήπειρο από 2 έως 18, στη Θεσσαλία από 3 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19-20, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7-8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Τις βραδινές ώρες προς πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναμένονται πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ, ενώ μετά τις απογευματινές ώρες αναμένονται νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες από τις βραδινές ώρες προς πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ, ενώ μετά τις απογευματινές ώρες αναμένονται νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας στα βορειοανατολικά

Δύο άτομα αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας στη βορειοανατολική Ιταλία, μετά από μερική κατάρρευση κτηρίου στο Μπρατσάνο λόγω πλημμυρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες.
Σύννεφα στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι τη Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές σε Ιόνιο–Ήπειρο και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ προβλέπονται σήμερα, με μεταφορά αφρικανικής σκόνης και περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά.
Καιρός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025

Για τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025 προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές αρχικά σε Θράκη και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά.