ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύννεφα καταιγίδας θάλασσας
Φωτο: Shutterstock

Νεφώσεις με αρκετές τοπικές βροχές και ελαφρώς υψηλές θερμοκρασίες

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Τοπικές βροχές στα δυτικά. Αυξημένη υγρασία με περιορισμένη ορατότητα και τοπικά πυκνές ομίχλες. Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη, με αυξημένη πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στην Κρήτη.

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης στα Επτάνησα και σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15, στην Ήπειρο από 4 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 16-17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 11 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα εντάσεων 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω ακραίων φαινομένων Ελ Νίνιο

Σχεδόν 800 δήμοι στο Περού τέθηκαν σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω κινδύνου ισχυρών βροχών και πλημμυρών από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, απειλώντας πάνω από 9,3 εκατομμύρια πολίτες σύμφωνα με την κυβέρνηση και το Cenepred.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει την ανατολική πλευρά των ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει εκατομμύρια Αμερικανούς, κυρίως σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, με αποπνικτική ζέστη και αυξημένη υγρασία που ίσως επηρεάσει το Μουντιάλ και τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ.
Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει το κέντρο των ΗΠΑ και κινείται ανατολικά

Ισχυρό κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ, με θερμοκρασίες-ρεκόρ να απειλούν να επηρεάσουν το Μουντιάλ και τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Σικάγο και άλλες πόλεις λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πολιτών.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ καύσωνα τον Ιούνιο για την Αυστρία: Το πιο παρατεταμένο κύμα

Η Αυστρία βίωσε το μεγαλύτερο καύσωνα Ιουνίου στην ιστορία της, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να ξεπερνούν τα προηγούμενα ρεκόρ κατά 1,4°C και πολλές περιοχές να έχουν πάνω από 10 μέρες πάνω από 30°C, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.