ΓΔ: 2491.23 1.43% Τζίρος: 187.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:51:36
Τροχαία και φορτηγό
Αστυνομικός της τροχαίας ελέγχει φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο, πιθανότατα στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Πληθώρα ελέγχων από την Τροχαία, στην Αττική την περίοδο των εορτών

Συνολικά αφαιρέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας σε 67 οχήματα, 50 άδειες ικανότητας οδήγησης και 57 άδειες κυκλοφορίας, ενώ τέλος η ΟΕΠΤΑ προχώρησε σε 29 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Πληθώρα ελέγχων διενήργησε η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, κατά το διάστημα από 24 Δεκεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία της ποιότητας ζωής πεζών και οδηγών.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω χρονικό διάστημα ελέγχθηκαν 1.143 οχήματα στην περιοχή της Αττικής (εκ των οποίων 117 μοτοσικλέτες) και καταγράφηκαν, αναλυτικά, 15 πλημμελήματα, επιδόθηκαν 294 διοικητικά πρόστιμα πλην σταθμεύσεων, 80 αναφορικά με σταθμεύσεις, σε σύνολο 389 παραβάσεων και 301 παραβατών οδηγών. Εξ αυτών μεταξύ άλλων, τα τέσσερα αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, επίσης τέσσερα σε παραβάσεις ερυθρού σηματοδότη. 10 επικίνδυνους ελιγμούς, 47 μη χρήση ζώνης ασφαλείας, ενώ 30 σε παραβάσεις θορύβων. Οι λοιπές παραβάσεις ανέρχονται σε 262.

Αναφορικά με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, πραγματοποιήθηκαν 63 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 28 παραβάσεις με τις 14 να αφορούν στο εύρος 0,10 έως 0,40, τις 12 σε 0,25 έως 0,40 και από μία παράβαση για 0,25 έως 0,60 και 0,60 και άνω. Συνολικά αφαιρέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας σε 67 οχήματα, 50 άδειες ικανότητας οδήγησης και 57 άδειες κυκλοφορίας, ενώ τέλος η ΟΕΠΤΑ προχώρησε σε 29 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου δήλωσε για το ζήτημα:

«Η Ελληνική Αστυνομία παραμένει αφοσιωμένη στην προστασία του κοινωνικού συνόλου εφαρμόζοντας ένα ολιστικό σχέδιο δράσης που εκτείνεται από την προστασία οδηγών και πεζών έως και την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε παραβατικής συμπεριφοράς. Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής την περίοδο των Χριστουγέννων διενήργησε πληθώρα ελέγχων στους δρόμους της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να εντοπίσει παραβάσεις και συμπεριφορές που απειλούν την καθημερινότητά μας. Η παρουσία της Τροχαίας στους δρόμους έχει αυξηθεί και θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Διευθετεί, επιτηρεί, τιμωρεί τις επιθετικές οδηγικές συμπεριφορές και προτρέπει τους οδηγούς να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος για Άργος: Οι αστυνομικοί παραβίασαν τον νόμο και θα διωχθούν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Λαμπρόπουλος τόνισε στη Βουλή πως η πλειοψηφία των αστυνομικών δρα νόμιμα και όσοι παρανομούν υφίστανται κυρώσεις. Για το περιστατικό στο Άργος ξεκαθάρισε ότι δεν ακολουθήθηκαν οι κανόνες και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ισχυρό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα με 2.000 συλλήψεις

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για οργανωμένο έγκλημα, παραβατικότητα σε οικισμούς Ρομά, οδική ασφάλεια και Εξάρχεια, τονίζοντας τις παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Τιμή στη μνήμη της Ανθυπαστυνόμου Μαρίας Ζαφείρη

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια μνημείου και η μετονομασία οδού στη μνήμη της ανθυπαστυνόμου Μαρίας Ζαφείρη στη Σιθωνία, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Η Ζαφείρη είχε χάσει τη ζωή της κατά τη διάρκεια καθήκοντος.
Συνάντηση ανώτατης ομάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας-Frontex για την προστασία των εξωτερικών συνόρων ΕΕ, με έμφαση στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κοινές δράσεις για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών, με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα.