ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία
Φώτο: Shutterstock

ΟΛΘ και Βοϊβοντίνα ενισχύουν τη συνεργασία σε μεταφορές και εμπόριο

Η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. και η πρόεδρος της Βοϊβοντίνας συζήτησαν για την ενίσχυση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας - Σερβίας και νέες ευκαιρίες σε μεταφορές και εμπόριο.

Η ενίσχυση της σιδηροδρομικής διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας και η προώθηση ανταγωνιστικών λύσεων στις συνδυασμένες μεταφορές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. με την Πρόεδρο της Κυβέρνησης της Αυτόνομης Επαρχίας Βοϊβοντίνας, Maja Gojković.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΘ Α.Ε., η ενδυνάμωση των διαδρόμων της εφοδιαστικής αλυσίδας δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα αναβιώνει την ιστορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Την κ. Gojković συνόδευσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Επαρχιακός Γραμματέας Οικονομίας και Τουρισμού Nenad Ivanišević, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βοϊβοντίνας Boško Vučurević, η Γενική Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη Jelena Vujić Obradović και ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Εμπορικού, Τουριστικού, Βιομηχανικού & Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γεωργάκος.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία της σερβικής αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και της Βοϊβοντίνας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και της οικονομίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Δρ. Ιωάννης Τσάρας, ο Γενικός Διοικητικός Διευθυντής Γεώργιος Παπαγεωργίου και άλλα στελέχη της εταιρείας.

Η Βοϊβοντίνα, ως η πλέον ανεπτυγμένη οικονομικά περιοχή της Σερβίας, διαθέτει ισχυρή γεωργική παραγωγή, έντονη βιομηχανική δραστηριότητα και δυναμική παρουσία ερευνητικών κέντρων.

Η στρατηγική γεωγραφική της θέση ενισχύει τον ρόλο της ως γέφυρα ανάμεσα στις αγορές της Σερβίας και της Βόρειας Ελλάδας, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη εμπορικών, τουριστικών και παραγωγικών συνεργειών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η σερβική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για το επενδυτικό πλάνο της ΟΛΘ Α.Ε. και τη δυναμική που προσδίδει η βελτίωση της αποδοτικότητας και ανταγωνιστικότητας του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Κεντρικό ρόλο σε αυτή την προοπτική διαδραματίζει η επέκταση του Προβλήτα 6, ένα έργο στρατηγικής σημασίας που ενισχύει τη θέση του λιμένα ως διαμετακομιστικού κόμβου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η κ. Gojković ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, σημειώνοντας ότι «η επίσκεψή μας στην ΟΛΘ Α.Ε. επιβεβαιώνει τη βούλησή μας για εμβάθυνση των εμπορικών, τουριστικών και κοινωνικών σχέσεων σε διμερές επίπεδο και αντανακλά τις προοπτικές περαιτέρω διασύνδεσης σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσάρας τόνισε: «Η σημερινή συνάντηση επιβεβαιώνει ότι Ελλάδα και Σερβία διαθέτουν σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ΟΛΘ Α.Ε. αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεών μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργασία ΔΕΘ-HELEXPO με Βοϊβοντίνα και Νόβι Σαντ για διεθνείς σχέσεις

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΕΘ-HELEXPO, Βοϊβοντίνας και Νόβι Σαντ στη Philoxenia, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας-Σερβίας στον τουρισμό και τις εκθέσεις, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO.
Κατάστρωμα πλοίου Αιγαίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Με 95% πληρότητα ξεκίνησαν τα δρομολόγια προς Βόρειες Σποράδες

Με πληρότητα που άγγιξε το 95% αναχώρησε σήμερα το πρώτο δρομολόγιο της SeaJets από τη Θεσσαλονίκη για τις Βόρειες Σποράδες, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη ζήτηση και αισιόδοξη προοπτική για τη φετινή του
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέος φορέας ενώνει τα οικοσυστήματα καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας

Το νέο Κέντρο Συνεργασίας Καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας (ΚΕΣΥΚΚΕ), που ιδρύθηκε από το ΑΠΘ και το Ningbo University, ενισχύει τη σύνδεση των οικοσυστημάτων καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας με δράσεις, ανταλλαγές και κοινές πρωτοβουλίες.
Μπάλα EuroLeague παρκέ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η αναγέννηση του μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη και η άνοδος Άρη και ΠΑΟΚ

Η Θεσσαλονίκη ξαναζεί στιγμές δόξας στο μπάσκετ, θυμίζοντας την εποχή που Άρης και ΠΑΟΚ κυριαρχούσαν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το κλίμα ενθουσιασμού μεγαλώνει και πολλοί ανυπομονούν να επιστρέψουν στα γήπεδα.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Στρατηγικός ο άξονας Μαύρης Θάλασσας - Αιγαίου

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τον οδικό και σιδηροδρομικό άξονα που θα συνδέει Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαύρη Θάλασσα.
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε στρατηγικό κόμβο για τον συνεδριακό τουρισμό

Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται ως σημαντικός διεθνής συνεδριακός προορισμός, όπως τονίστηκε στην έναρξη του ICCA Mediterranean & France–Benelux Meeting, με τη συμμετοχή 174 επαγγελματιών από 17 χώρες και έμφαση στη στρατηγική αξία του συνεδριακού τουρισμού.