ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα

Τουλάχιστον 32 νεκροί και 700 τραυματίες από σεισμούς στη Βενεζουέλα

Δύο ισχυροί σεισμοί 7,2 και 7,5 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα προκάλεσαν τουλάχιστον 32 θανάτους και πάνω από 700 τραυματισμούς, σύμφωνα με την υπηρεσιακή πρόεδρο Ροδρίγκες, με τη Λα Γουαΐρα να έχει πληγεί σοβαρότερα.

Ένας διπλός ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 και 7,5 Ρίχτερ έπληξε τη Βενεζουέλα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 700, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσε η υπηρεσιακή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες.

Η κ. Ροδρίγκες, σε διάγγελμά της προς τους πολίτες, ανέφερε ότι «ως αυτή την ώρα, έχουμε λάβει πληροφορίες που κάνουν λόγο για 32 νεκρούς» και «πάνω από 700 τραυματίες». Επισήμανε επίσης πως δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στοιχεία από την πολιτεία Λα Γουαΐρα, κοντά στην πρωτεύουσα, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, υπέστη το πιο βαρύ πλήγμα από τη σεισμική δόνηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πλησιάζουν τους 2.000 οι νεκροί από τον σεισμό

Οι νεκροί από τους σεισμούς 7,2 και 7,5 βαθμών στη Βενεζουέλα στις 24 Ιουνίου ξεπέρασαν τους 1.900, με 10.571 τραυματίες. Πάνω από 50.000 αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων, αναφέρει ο Χόρχε Ροδρίγκες.
Σεισμός καταγραφικό γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πάνω από 58.000 κτίρια κατέρρευσαν από σεισμό, δείχνουν δορυφόροι

Ο διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα προκάλεσε τουλάχιστον 1.719 νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους και ζημιές ή καταστροφή σε περίπου 58.870 κτίρια, σύμφωνα με δορυφορικά στοιχεία που ανέλυσε η NASA.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πάνω από 1.700 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

Οι νεκροί από τους δύο μεγάλους σεισμούς στη Βενεζουέλα ανήλθαν σε 1.719, ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 5.034. Πολλά κτίρια καταστράφηκαν και οι μετασεισμοί συνεχίζονται. Η αγωνία για επιζώντες παραμένει.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: 1.430 νεκροί από τον σεισμό, σύμφωνα με το κοινοβούλιο

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό στη Βενεζουέλα αυξήθηκε σε 1.430 νεκρούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Χόρχε Ροδρίγκες. Επιπλέον, 3.238 άτομα τραυματίστηκαν και 3.100 έμειναν άστεγοι.
Κατεστραμμένο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Έρευνες για επιζώντες στα ερείπια, οργή για το κράτος

Οι σεισμοί 7,2 και 7,5 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα αύξησαν τους νεκρούς σε 920 και τους αγνοούμενους σε πάνω από 50.000, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την ανεπαρκή βοήθεια ιδίως στη Λα Γουάιρα κοντά στο Καράκας.