ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει

Νιγηρία: 25 μαθήτριες απήχθησαν από ένοπλους σε οικοτροφείο θηλέων

Ένοπλοι εισέβαλαν σε οικοτροφείο θηλέων στην Κέμπι της Νιγηρίας, σκότωσαν έναν υπάλληλο και απήγαγαν 25 μαθήτριες, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι δράστες μπήκαν στο σχολείο οπλισμένοι γύρω στη 1 το πρωί.

Ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση σε οικοτροφείο θηλέων στην πολιτεία Κέμπι της Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μέλος του προσωπικού και να απαχθούν 25 μαθήτριες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με δυνάμεις ασφαλείας και αξιωματούχο του σχολείου, το θύμα ήταν ο υποδιευθυντής του οικοτροφείου, Γιακούμπου Μακούκου. Ο ίδιος πυροβολήθηκε θανάσιμα όταν προσπάθησε να αντισταθεί στους δράστες, ενώ ένας φρουρός ασφαλείας τραυματίστηκε, όπως ανέφερε εκπαιδευτικός που μίλησε στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας για λόγους ασφαλείας.

Οι δράστες, οπλισμένοι με τουφέκια, εισέβαλαν στο Κυβερνητικό Δευτεροβάθμιο Σχολείο Θηλέων στην πόλη Μάγκα γύρω στη 1 π.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με στοιχεία των δυνάμεων ασφαλείας.

Μετά την επίθεση, οι ένοπλοι διέφυγαν προς τη γειτονική πολιτεία Ζαμφάρα, παίρνοντας μαζί τους τις απαχθείσες μαθήτριες, σύμφωνα με τον ίδιο εκπαιδευτικό.

Τα περιστατικά μαζικών απαγωγών από σχολεία στη βορειοδυτική Νιγηρία παραμένουν συχνά, με συμμορίες ενόπλων να ζητούν λύτρα, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία με άγνωστο αριθμό απαχθέντων

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο στη Λάσα, βορειοανατολική Νιγηρία, και απήγαγαν μαθητές που έδιναν εξετάσεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Η περιοχή πλήττεται από ισλαμιστικές ομάδες και συμμορίες που ζητούν λύτρα για ομήρους.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: 17 αστυνομικοί νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Δεκαεπτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών σε εκπαιδευτικό κέντρο στη βορειοανατολική Νιγηρία, ενώ ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε 50 τζιχαντιστές και απέτρεψε επίθεση στην πολιτεία Γιόμπε.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Μαζικές απαγωγές μαθητών μετά από επιθέσεις σε σχολεία

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε τρία σχολεία στην Πολιτεία Όγιο της Νιγηρίας, σκοτώνοντας έναν εκπαιδευτικό και απαγάγοντας άγνωστο αριθμό μαθητών. Τέτοια περιστατικά είναι σπάνια στο νότο της χώρας.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Πέντε νεκροί από τζιχαντιστικές επιθέσεις στη Μπόρνο

Πέντε νεκροί χθες στην πολιτεία Μπόρνο της Νιγηρίας μετά από επιθέσεις τζιχαντιστών σε αστυνομικό τμήμα και καταυλισμό εκτοπισμένων. Στην ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Νιγηρία: 23 νεκροί και 100 τραυματίες

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν τριπλή επίθεση στη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας, με 23 νεκρούς και 108 τραυματίες. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε ταχυδρομείο, αγορά και νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικές πηγές.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ελλιπής εκπαίδευση πρακτόρων κατήγγειλε πρώην εκπαιδευτής ενώπιον Κογκρέσου

Πρώην εκπαιδευτής της ICE χαρακτήρισε το πρόγραμμα εκπαίδευσης της αμερικανικής αστυνομίας μετανάστευσης «ανεπαρκές, ελαττωματικό και δυσλειτουργικό», τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις μετά από πρόσφατες επικρίσεις.