ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
athinaiki
Φώτο: Αθηναική Ζυθοποίια

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Υψηλή κοινωνική απόδοση από τη συμβολαιακή καλλιέργεια

Ειδική μελέτη δείχνει ότι για κάθε ευρώ που επενδύει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στη συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού παράγεται κοινωνική αξία 2,43 ευρώ, ενώ υποστηρίζονται περισσότεροι από 2.000 αγρότες σε όλη τη χώρα.

Υψηλή αποτελεσματικότητα στη δημιουργία αξίας για την κοινωνία έχει το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών σε πολλαπλάσιο βαθμό από τα κεφάλαια που επενδύει η κορυφαία ζυθοποιία της χώρας.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, πραγματοποίησε μελέτη Εκτίμησης Κοινωνικής Απόδοσης Επένδυσης (Social Return On Investment - SROI), αναδεικνύοντας τα οφέλη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τόσο για τους αγρότες, όσο και για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και τις τοπικές κοινωνίες.

Η μελέτη, η οποία αποτίμησε μόνο τις τελευταίες έξι καλλιεργητικές περιόδους του προγράμματος (2015-2021) που υλοποιεί η εταιρεία από το 2008, κατέληξε πως η επένδυση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σημειώνει δείκτη κοινωνικής απόδοσης ίσο με 2,43:1, κάτι που σημαίνει πως για κάθε ένα ευρώ που επενδύθηκε στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας από την εταιρεία, παρήχθησαν 2,43 ευρώ κοινωνικής αξίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, η συνολική επένδυση που πραγματοποιήθηκε από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυτές τις έξι καλλιεργητικές περιόδους που εξετάστηκαν, ανέρχεται σε 73.678.700 ευρώ, παράγοντας κοινωνικό έργο αξίας 179.253.103 ευρώ συνολικά.

Με οδηγό την καινοτομία, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει αναπτύξει το πρώτο και μεγαλύτερο πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας του είδους του στη χώρα μας, στηρίζοντας έμπρακτα τον ελληνικό πρωτογενή τομέα και περισσότερους από 2.000 αγρότες σε όλη την Ελλάδα.

Επενδύοντας διαρκώς στην Έρευνα και Ανάπτυξη σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και με συνεχείς εκπαιδεύσεις των συνεργαζόμενων αγροτών, το πρόγραμμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έχει συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση των καλλιεργητικών αποδόσεων. Τα ευρήματα της έρευνας υπογράμμισαν τη μείωση κόστους και την αύξηση των εσόδων των αγροτών, των συγκεντρωτών και διάφορων άλλων συνεργατών και φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Εστιάζοντας διαρκώς στη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει θέσει ως στόχο την πιστοποίηση της συνολικής ποσότητας παραγόμενου κριθαριού του Προγράμματος Συμβολαιακής ως προϊόν ορθής γεωργικής παραγωγής. Ήδη η εταιρεία έχει επιτύχει την πιστοποίηση του 65% της παραγωγής του 2021.

Ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά:

«Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία εστιάζουμε πάντα σε συνεργασίες που στοχεύουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για όλους τους εμπλεκόμενους, συνδυασμένη με τις αρχές της οικονομικής , κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τα σημαντικά, πολλαπλασιαστικά οφέλη του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας της εταιρείας μας, που κατέγραψε η μελέτη για τις τοπικές κοινωνίες και τους 2.000 συνεργαζόμενους αγρότες.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, μέσα από έρευνα και καινοτόμες δράσεις, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες προϋποθέσεις για πιο ανταγωνιστικό ελληνικό κριθάρι με μεγαλύτερο όφελος για την ελληνική οικονομία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Σημαντική συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα της χώρας

Η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της εταιρείας ανέρχεται στα 686 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στο 0,4% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα εκτιμάται στα 505 εκατομμύρια ευρώ.
ESG

Δέσμευση του ομίλου Goody's - Everest για υπεύθυνη διαφήμιση

Ο όμιλος εντάχθηκε στο ελληνικό πλαίσιο δεσμεύσεων και κοινών εθελοντικών δράσεων το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και αποτελεί την πρώτη συμμετοχή από την αγορά της εστίασης.