ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τράπεζα της Ελλάδος λογότυπο
Αύξηση κατέγραψε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2025, φτάνοντας τα 6,6 δισ. ευρώ. Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Ξεκινά στις 6 Μαρτίου ο κύκλος εκδηλώσεων «Καταθέσεις Πολιτισμού» της ΤτΕ

Συνεχίζεται για ακόμα μία χρονιά ο επιτυχημένος κύκλος εκδηλώσεων, με θέματα που αφορούν την σύγχρονη τέχνη, ιστορία και αρχαιολογία είναι οι άξονες των εφετινών συζητήσεων.

Το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος συνεχίζει και εφέτος τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού», τον οποίο υλοποιεί στο πλαίσιο της συμβολής της Τράπεζας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας. 

Ο φετινός έκτος κύκλος περιλαμβάνει τρεις θεματικούς άξονες: τέχνη, ιστορία και αρχαιολογία και εγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Μαρτίου με τη συνομιλία της δημοσιογράφου Μαίρης Αδαμοπούλου με τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου Συραγώ Τσιάρα. Θέμα της συζήτησης θα είναι: «Μιλάμε την ίδια γλώσσα με την Τέχνη;» 

Θα ακολουθήσουν:

  • Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024: Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς θα συνομιλήσει με τον καθηγητή και πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκά Τσούκαλη με θέμα «50 Χρόνια Μεταπολίτευσης: Γίναμε Ευρώπη;».
  • Τετάρτη 24 Απριλίου 2024: Η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου θα συνομιλήσει με τον ακαδημαϊκό, ομότιμο καθηγητή Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Μανόλη Κορρέ με θέμα «Ιστορίες από μάρμαρο και ξερολιθιά στα αλώνια του χρόνου». 

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18:30.
  • Είσοδος: Πανεπιστημίου 21.
  • Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή  από τις 17:45. 
  • Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής εδώ.  
  • Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης.
     
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στα 8,9 δισ. ευρώ στο 8μηνο

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2,4 δισ. ευρώ τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023, φτάνοντας τα 8,9 δισ., κυρίως λόγω του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων. Αυξήθηκαν εισπράξεις τουρισμού κι εξαγωγές.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο 2026

Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού ανήλθε σε 2,5 δισ. ευρώ το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2026, μειωμένο σε σχέση με τα 10,1 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης διαμορφώθηκε στα 776 εκατ. ευρώ.
Διαδικτυακή απάτη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Νάνοι» στην αντιμετώπιση της ψηφιακής απάτης οι τεχνολογικοί «γίγαντες»

Παρά τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην τεχνητή νοημοσύνη, οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες δυσκολεύονται να περιορίσουν τις ψηφιακές απάτες με deepfakes, ενώ εισπράττουν έσοδα από παραπλανητικές διαφημίσεις.
Γιάννης Στουρνάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές για αξιολόγηση Α πριν το 2030

Η βελτίωση των θεσμών και ταχύτερες δικαστικές διαδικασίες είναι βασικές για να πετύχει η Ελλάδα πιστοληπτική αξιολόγηση κατηγορίας Α πριν το 2030, τονίζει ο Γ. Στουρνάρας, σημειώνοντας πρόοδο στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη.