ΓΔ: 1390.6 0.43% Τζίρος: 35.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:39:33 DATA
Φωτο: SOOC

«Όχι» της ΡΑΕΚ σε ΑΔΜΗΕ, ο «άρχοντας» Καραμανλής και το call option για Ελλάκτωρ

Τα χωρίς τέλος κυπριακά εμπόδια για τον ΑΔΜΗΕ, το «άρχοντες και αρχόμενοι» του Κ. Καραμανλή, η απάντηση Ντ. Μπακογιάννη στον Σαμαρά, οι διακρίσεις της Eurobank Research, συγκοινωνίες χωρίς λεφτά και η Λαγκάρντ «κόβει τα φτερά» των αγορών.

Τη «μάχη της Κύπρου» συνεχίζει ο ΑΔΜΗΕ, με στόχο να κάμψει τις αντιστάσεις στο μεγάλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης, το Great Sea Interconnector. Όμως, παρά τις προσπάθειες, η «μάχη» δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τον ΑΔΜΗΕ, καθώς το ψυχρό κλίμα που επικρατεί στην Κύπρο για το έργο επιβεβαιώθηκε χθες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), με μια απόφαση που δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι λέει... «όχι σε όλα» τα αιτήματα του Διαχειριστή. Ο ΑΔΜΗΕ προσπαθεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα του έργου και να μειώσει τους κινδύνους. Σε αυτό το πλαίσιο, είχε ζητήσει από την ελληνική ρυθμιστική αρχή (ΡΑΑΕΥ) να δώσει την έγκρισή της, ώστε να λαμβάνει πληρωμές πριν ακόμη τεθεί σε λειτουργία η διασύνδεση, από το στάδιο της κατασκευής. Η ΡΑΑΕΥ «άναψε πράσινο» χθες σε αυτό το αίτημα, με τον ΑΔΜΗΕ να κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, για «απόφαση - ορόσημο».

-- Όμως, η Λευκωσία πολύ γρήγορα χάλασε την πανηγυρική ατμόσφαιρα, με τη δημοσίευση της απόφασης της ΡΑΕΚ, που καθιστά σαφές ότι άλλη οικονομική διευκόλυνση δεν θα εγκριθεί: «Λαμβανομένης υπόψη της υψηλής πρόσθετης απόδοσης (WACC premium) που έχει ήδη χορηγηθεί (...) δεν κρίνεται εύλογη η εισήγηση του Φορέα Υλοποίησης για παροχή του κανονιστικού κινήτρου αναφορικά με την αναγνώριση εύλογης απόδοσης και εσόδου και ανάκτηση κατά την κατασκευαστική περίοδο, και οποιεσδήποτε δαπάνες αφορούν την περίοδο αυτή δεν θα αναγνωριστούν και/ή ανακτηθούν με οποιοδήποτε τρόπο πριν από την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του έργου», τονίζει η ΡΑΕΚ. Απορρίπτει, επίσης, πολλά άλλα αιτήματα του ΑΔΜΗΕ, μεταξύ των οποίων και το αίτημα για πρόσθετες εξασφαλίσεις έναντι κινδύνων που ξεφεύγουν από τον έλεγχο του Φορέα Υλοποίησης του Έργου.

-- Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ θα έχει νέο κύκλο συναντήσεων στην Κύπρο στις 11 Ιουλίου. Εύλογα μπορούμε να υποθέσουμε ότι η συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση της ΡΑΕΚ δεν θα είναι πολύ ευχάριστη.


Άρχοντες και αρχόμενοι

Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο, εν έτει 2024, να ακούς έναν πολιτικό να χρησιμοποιεί τη λέξη «άρχοντες» για να περιγράψει την πολιτική ηγεσία και τη λέξη «αρχόμενοι» για να περιγράψει εμάς τους υπόλοιπους: το λαό, τους πολίτες.  «Οι αρχόμενοι δεν εμπιστεύονται τους άρχοντες τους και οι άρχοντες αδυνατούν να κατανοήσουν τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις των αρχομένων», υπογράμμισε με έμφαση ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην περίφημη πια παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Κοττάκη. Επιλέγοντας ένα τόσο ντεμοντέ, τόσο βγαλμένο από το παρελθόν, σχήμα για να περιγράψει την πολιτική κατάσταση, ίσως ο κ. Καραμανλής ήθελε να υπογραμμίσει εις διπλούν την αντίθεσή του στον ισοπεδωτικό νεωτερισμό. Ποιος ξέρει…


Ουδέν σχόλιον

Από τη μια πλευρά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι, όταν ένας πρώην πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται με τέτοια σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας μεταξύ πολλών άλλων ότι οι επιλογές Μητσοτάκη οδήγησαν στη «μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών», η απάντηση της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι «δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών». Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, έκανε μια δήλωση που μπορεί να ερμηνευτεί και ως έμμεση απάντηση στον Α. Σαμαρά: «Το 2023 πήραμε 41%, αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα κεντροδεξιό κόμμα με ευρεία απήχηση που συνδυάζει δεξιούς πολίτες και μετριοπαθείς κεντρώους». Ήταν, όμως, μια τοποθέτηση που τυπικά δεν έσπασε τον κανόνα του «ουδέν σχόλιον», αφού έγινε σε μια συζήτηση για την Ευρώπη με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα. Μια συζήτηση πολύ μακρινή από τα εσωκομματικά της ΝΔ.

-- Από την άλλη πλευρά, κάποιοι σημειώνουν ότι ορθώς δεν υπήρξε απάντηση από το Μαξίμου, καθώς αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Καραμανλής και οι θεωρίες συνωμοσίας του κ. Κοττάκη δεν αφορούν την κοινωνία. Μόνο ένα μικρό κύκλο ανθρώπων.

-- Πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε τα του Α. Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία, το ότι δεν τον παίζουνε, αυτό ήταν το μήνυμα που κατάλαβα εγώ από την ομιλία του»...«Ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση η παρουσία της κυρίας Θάνου, που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Σαμαρά»...«το να πεις για τη Ν.Δ. του 41% με 156 βουλευτές ότι είναι πιο μικρή και φοβική, ενώ έχουμε περάσει το 18% επί Σαμαρά… υπάρχει ένα μέτρο σε αυτά που λέει κανείς», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.


Το call option για την Ελλάκτωρ

Όταν η Motor Oil απέκτησε το 30% της Ελλάκτωρ, χορήγησε στον βασικό μέτοχο της Ελλάκτωρ, τη Reggeborgh, δικαίωμα προαίρεσης (call option) αγοράς 26.000.000 κοινών μετοχών ή ποσοστό 7,46% του μετοχικού κεφαλαίου που μπορεί να ασκηθεί από τις 6 Μαΐου του 2022 έως τις 6 Μαΐου του 2025, τμηματικά ή εφάπαξ. Η Reggeborgh ενημέρωσε τη Motor Oil ότι θα ασκήσει εν  μέρει το δικαίωμα προαίρεσης, με την απόκτηση 10.400.000 μετοχών ή το 2,98% του μετοχικού κεφαλαίου στην προσυμφωνημένη τιμή των 1,75 ευρώ ανά μετοχή.  Η αξία της συναλλαγής θα ανέλθει στα 18,2 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών από την ειδοποίηση της Reggeborgh, η οποία θα ενισχύσει το ποσοστό της στην Ελλάκτωρ  στο 48,155% και θα έχει  και δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 15.600.000 μετοχές ή 4,48% του συνόλου.

-- Στην αρχή το δικαίωμα προαίρεσης ήταν για 52 εκατ. μετοχές (15% του μετοχικού κεφαλαίου), καθώς η Motor Oil δεν ήθελε να «μπλέξει» με τις κατασκευές, αλλά στην πορεία με το πλάνο των Ολλανδών για την ανάπτυξη του ομίλου και την πώληση της Άκτωρ, η Motor Oil άλλαξε γνώμη και προτίμησε να εκχωρήσει λιγότερες μετοχές διατηρώντας μια μεγάλη θέση στην εταιρεία.


Ο ενθουσιασμός του Τζ. Τσούνη

Οι διπλωμάτες συνήθως εκφράζονται με αυτοσυγκράτηση, αλλά χθες ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τζορτζ Τσούνης, μίλησε στο συνέδριο του Economist για τον ρόλο της Ελλάδας στο NATO με μεγάλο ενθουσιασμό, ξεπερνώντας τα διπλωματικά στερεότυπα. Ο Ελληνοαμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα περιέγραψε τον κομβικό ρόλο που έχει η χώρα μας και ο οποίος έχει αναδειχτεί ιδιαίτερα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και θύμισε, φυσικά, τη σημασία των assets της Συμμαχίας στον ελληνικό χώρο: Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Σούδα (η μόνη βάση στη Μεσόγειο όπου μπορεί να σταθμεύσει ένα αεροπλανοφόρο, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσούνης). Όμως, αυτό που φαίνεται ότι τροφοδοτεί τον ενθουσιασμό του Τζόρτζ Τσούνη περισσότερο από όλα αυτά είναι η πολιτική στάση της κυβέρνησης. Η Ελλάδα, όπως τόνισε, ποτέ δεν συζητά αιτήματα της Συμμαχίας με συναλλακτικούς όρους, πάντα ανταποκρίνεται με βάση αρχές και αξίες.

-- Ο πρεσβευτής απέφυγε να το πει, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι στην άλλη όχθη του Αιγαίου υπάρχει ένας σύμμαχος που κάνει ανατολίτικα παζάρια για κάθε συνεισφορά του στο NATO...


Οι διακρίσεις της Eurobank Research

«Έσκισε» η Eurobank και ειδικότερα η Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας της τράπεζας στα βραβεία της Focus Economics για τις ακριβέστερες προβλέψεις σε μία σειρά κρίσιμων μακροοικονομικών δεικτών. Η Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας της Eurobank σάρωσε τα σχετικά βραβεία, καθώς αναδείχτηκε ως ο καλύτερος (#1) forecaster μεταξύ όλων των εγχώριων και διεθνών οίκων που συμμετέχουν στην έρευνα για το σύνολο των προβλέψεών του. Το δείγμα των συμμετεχόντων περιλαμβάνει μεγάλες διεθνείς τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες όπως UBS, HSBC, Unicredit, Allianz, ING κ.α., οίκους αξιολόγησης (Moody’s Analytics, Fitch, Scope), think tanks (Oxford economics, Economist Intelligence Unit) και τις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Επιπροσθέτως, το Eurobank Research αναδείχτηκε στην τριάδα των καλύτερων forecasters σε όλες τις επιμέρους μεταβλητές. Αναλυτικά, για την Ελλάδα οι διακρίσεις της Eurobank Research είναι:: 1η forecaster για το σύνολο των προβλέψεων, 3η forecaster για το ΑΕΠ, 1η forecaster για το δημοσιονομικό ισοζύγιο, 2η forecaster για τον πληθωρισμό και επίσης 2η για το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών. Η Eurobank σε όλες τις κατηγορίες βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των εγχώριων τραπεζών. Όμως, σημαντικές διακρίσεις απέσπασε ο όμιλος και στην Κύπρο  (3η forecaster για το σύνολο των προβλέψεων και 3η forecaster για το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών) αλλά και τη Σερβία όπου κατέλαβε την πρώτη θέση στην πρόβλεψη για το ΑΕΠ.


Ξαφνικά, όλοι θέλουν τα ΕΑΣ

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις σχεδόν ξεχνούσαν την ύπαρξη της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και τη θυμόντουσαν κυρίως όταν χρειαζόταν μια ακόμη οικονομική ενίσχυση από το κράτος για να συνεχίσει τη λειτουργία της. Ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε τόσο πολύ το σκηνικό, που πλέον η κρατική βιομηχανία πυρομαχικών έχει γίνει πόλος έλξης παγκόσμιου επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η κυβέρνηση έχει ήδη κλείσει deal για συνεργασία με την MSM από τη Σλοβακία και έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για να αναβαθμίσει την παραγωγή πυρομαχικών για την Ουκρανία. Τώρα, όμως, στο Μαξίμου έχει φτάσει και μια αμερικανική πρόταση, από την Onex και τη μεγάλη βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών Global Ordnance: η κοινοπραξία υπόσχεται μεγάλες επενδύσεις, πάνω από 250 εκατ. ευρώ, και επέκταση της παραγωγής πυρομαχικών στο Λαύριο, χάρη και σε εξασφαλισμένη παραγγελία αξίας 1,2 δισ. δολ. από το αμερικανικό Πεντάγωνο. Η πρόταση, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην κυβέρνηση η κοινοπραξία των δύο εταιρειών, μπορεί να υλοποιηθεί ανεξάρτητα από άλλες συμφωνίες που μπορεί να έχουν ήδη γίνει, δηλαδή χωρίς να χαλάσει η δουλειά με την MSM. Τώρα το μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο της κυβέρνησης, που καλείται να αποφασίσει πώς μπορεί να βγει άκρη με τους δύο μνηστήρες, για να βγουν τα ΕΑΣ και η χώρα με οφέλη από αυτό το ξαφνικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

-- Θυμίζουμε ότι η αμερικανική πρόταση έρχεται σε κρίσιμη χρονική στιγμή. Στις 10 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΑΣ (μοναδικός μέτοχος είναι το ΥΠΟΙΚ), όπου ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η έγκριση της συνεργασίας με την MSM.


Λεφτά για τις συγκοινωνίες δεν υπάρχουν

Μια μικρή απορία: αφού η οικονομία πηγαίνει τόσο καλά, τα έσοδα ακόμα καλύτερα και η κυβέρνηση έχει μεγάλη όρεξη για μεταρρυθμίσεις πώς γίνεται να μην υπάρχουν πόροι για τον στρατηγικό τομέα των μεταφορών στην Αθήνα. Γιατί τόσα χρόνια η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχουν φροντίσει για την προμήθεια νέων συρμών; Με τον τουρισμό σε άνθηση, γιατί τόσο χρόνια δεν έλυσαν το πρόβλημα της σύνδεσης του Αεροδρομίου με το μετρό και τα δρομολόγια προς τα αεροδρόμια μειώθηκαν σε πέντε, με τη συχνότητα τους να έχει αυξηθεί στα 36 λεπτά; Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στον Ηλεκτρικό με συρμούς ηλικίας 40 ετών. Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι σε αυτό το χάλι; Δεν τα ξέρουν αυτά στην κυβέρνηση; Προφανώς και τα ξέρουν αλλά ουδείς ενδιαφέρεται, καθώς οι μετακινήσεις με τα υπουργικά αυτοκίνητα δεν επιτρέπουν επαφή με την πραγματικότητα. Και σε ό,τι αφορά τους πόρους που δεν βρίσκονται, πού να βρεθούν με τα pass και τις οριζόντιες επιδοτήσεις που λαμβάνουν και άτομα που κυκλοφορούν με Porche, ενώ στα χαρτιά της εφορίας εμφανίζονται (λόγω της φοροδιαφυγής) ως πένητες;


Η Cenergy στήνει εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Το BD είχε περιγράψει στις 3 Ιουνίου το american dream της Cenergy, το οποίο ανακοινώθηκε χθες και στο οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η απόδοση του +37% της μετοχής από την αρχή του χρόνου. Η εταιρεία έλαβε την επενδυτική απόφαση και θα στήσει» εργοστάσιο παραγωγής χερσαίων καλωδίων (σε πρώτη φάση) στο Μέριλαντ των ΗΠΑ και για αυτό το λόγο ολοκλήρωσε την εξαγορά παραθαλάσσιου οικοπέδου, καθώς η παρουσία λιμανιού είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τέτοιας μονάδας. Μαζί με το κόστος αγοράς του ακινήτου, η συνολική επένδυση του εργοστασίου θα ανέλθει στα 200 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει αν θα είναι μόνη της στο συγκεκριμένο project, αλλά η τμηματική επένδυση -σε δεύτερη φάση θα γίνει και μονάδα υποβρυχίων καλωδίων- δίνει τη δυνατότητα στη θυγατρική του ομίλου Viohalco να προχωρήσει και μόνη της στο φιλόδοξο αυτό project. Έχει πάντως αποκλειστεί η συνεργασία με τη δανέζικη Ørsted. Η Cenergy, μετά από αίτημα στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, εξασφάλισε φορολογικές απαλλαγές ύψους 58 εκατ. ευρώ για την εν λόγω μονάδα. Στις ΗΠΑ η πράσινη μετάβαση έχει μείνει λίγο πίσω, για αυτό και η ζήτηση στα υποθαλάσσια καλώδια θα ενισχυθεί, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι και το δίκτυο των χερσαίων καλωδίων της χώρας είναι παλιό και χρειάζεται αναβάθμιση, για αυτό και το πρώτο βήμα της Cenergy είναι η μονάδα χερσαίων καλωδίων.


Η Λαγκάρντ «κόβει τα φτερά» των αγορών

Ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα προς τις αγορές να μην είναι υπεραισιόδοξες για τις μειώσεις επιτοκίων φρόντισε να στείλει η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η κ. Λαγκάρντ επιμένει ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις για διατήρηση των πτωτικών τάσεων στον πληθωρισμό και μάλλον έχει αρκετό δίκιο, με τον δείκτη που αφορά τις υπηρεσίες να εκτιμάται ότι παρέμεινε άνω του 4% και τον Ιούνιο και μάλιστα πριν ξεκινήσει το «κύμα» καλοκαιρινών διακοπών των Ευρωπαίων, που μπορεί να τον «φουσκώσει» περισσότερο. Μάλιστα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών σε μελέτη της κάλεσε τις κεντρικές τράπεζες να μην βιαστούν με τις μειώσεις επιτοκίων, προκειμένου να μην υπάρξει ο κίνδυνος επιστροφής των πληθωριστικών πιέσεων. Και η Λαγκάρντ επιμένει «δεν έχουμε τελειώσει με τον πληθωρισμό ακόμη. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση».


«Τρέχουμε»... στο διάστημα

Τρέχουν οι διαδικασίες για την ανάθεση των έργων του διαστημικού σχεδίου των 200 εκατ. ευρώ για την εκτόξευση των ελληνικών μικροδορυφόρων που θα είναι στον αέρα το 2026. Ήδη έχουν κλείσει οι πρώτες δύο συμβάσεις και μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης,  και όλα τα έργα αναμένεται να έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όπως είχε προαναγγείλει η ηγεσία του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

-- Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι έντονο, με την Open Cosmos από τη Βρετανία να αναλαμβάνει το έργο προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη σμήνους δορυφόρων για την παρατήρηση της γης και τη συμφωνία να παρουσιάζεται χθες από τον υπουργό Δ. Παπαστεργίου και τον CEO της βρετανικής εταιρείας Rafel Jorda Siquier.  Χθες, επίσης, ανακοινώθηκε και ότι η OroraTech ανέλαβε το έργο ύψους 20 εκατ. ευρώ για θερμικούς μικροδορυφόρους και σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος που θα ενισχύσει την αντιπυρική ομπρέλα της Πολιτικής Προστασίας.


Σε αναζήτηση συμμάχων η Μ. Λεπέν

Αλλαγή στάσης από τη Μαρί Λεπέν αναφορικά με την αναζήτηση συνεργασιών μετά τον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών. Το αρχικό «δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν. Θέλουμε αυτοδυναμία», μάλλον ξεχάστηκε, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι αυτός ο στόχος, αν και όχι αδύνατος, είναι πολύ δύσκολος. Ως εκ τούτου η Λεπέν τόνισε σε δηλώσεις της ότι εάν λείπουν μερικές έδρες από την Εθνική Συσπείρωση προκειμένου να δημιουργήσει κυβέρνηση, τότε θα απευθυνθεί σε βουλευτές άλλων κομμάτων. «Θα τους δούμε και θα τους πούμε: “Είστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για μία κυβέρνηση πλειοψηφίας;”». Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Εθνική Συσπείρωση μπορεί να συγκεντρώσει τις 289 έδρες που χρειάζεται για αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά εν γένει οι προβλέψεις είναι αρκετά δύσκολες, με τη συμμαχία των αριστεράς και Μακρόν να είναι αρκετά εύθραυστη.


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Βαριά ατμόσφαιρα στην Κύπρο, το τσουνάμι στους Δελφούς, η ΕΚΤ και τα επιτόκια

Οι δηλώσεις του Κύπριου ΥΠΟΙΚ, η λιτότητα νέου τύπου, μήνας του μέλιτος στην ABBank, «χρυσός» Μάρτιος για το Βενιζέλος, βροχή εκατομμυρίων στις συγκοινωνίες και ποιος Έλληνας δημοσιογράφος παρουσίασε τη γιορτή της Τρ. Κύπρου.
Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννα Αγγελοπούλου
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η χορηγία με τα λεφτά των άλλων, η «αδικία» στη μετοχή της Eurobank και ο ΑΔΜΗΕ

Το παρασκήνιο της μεγάλης δωρεάς από την Επιτροπή Ελλάδα 2021 στο ΕΣΥ, η «κρυμμένη» δύναμη της μετοχής της Eurobank, ο άνθρωπος του υπουργού στον ΑΔΜΗΕ και η αγωνία Βακάκη για το Πάσχα.
Karavias-Fokion-Eurobank
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τι ψάχνει ο Καραβίας στο Ντουμπάι, η Κεραμέως και απογευματινά χειρουργεία

Η Eurobank στήνει γέφυρες μεταξύ Ευρώπης και Εμιράτων, η Ν. Κεραμέως καταργεί έναν αναχρονιστικό περιορισμό, η κυβέρνηση ξοδεύει κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης για χειρουργεία και δικαστικά εμπόδια στο λιμάνι Βόλου.
Kyriakos Mitsotakis, Kivernisi
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι τακτικισμοί πληρώνονται, οργή Μαξίμου για το υπ. Ναυτιλίας και γκρίνια στη Vivartia

Το βαρύ τίμημα για τον πρωθυπουργό από τους εκλογικούς τακτικισμούς, οι χειρισμοί Στυλιανίδη στην απεργία της ΠΝΟ που προκάλεσαν δυσφορία στο Μαξίμου, ο «διάλογος» ΣΕΒ - κυβέρνησης για το ρεύμα και οι επιδόσεις της Vivartia.
mitsotakis, kyvernisi
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Ντράγκι πρωταγωνιστής στον ΣΕΒ, κίνδυνος στο μετρό και αγκάθι στο Ταμείο Ανάκαμψης

Τι είπαν Μητσοτάκης και Θεοδωρόπουλος για την έκθεση Ντράγκι, το ατύχημα που περιμένει να συμβεί στο μετρό, τι καθυστερεί τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, ένωση δυνάμεων στις κατασκευές και τα παραβατικά βενζινάδικα.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Θεοδωρόπουλος «αγχώνει» τον ΣΕΒ, συναγερμός στο Μαξίμου και τα κρατικά ακίνητα

Η ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ και γιατί προκαλεί άγχη, η ανησυχία για την επόμενη παρέμβαση Καραμανλή, γιατί δεν θα γυρίσουμε ποτέ στο 2010, το πακέτο κινήτρων Θεοδωρικάκου και τα άγνωστα ακίνητα του κράτους.