ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κτίριο Alpha Bank

Στις αγορές με senior preferred ομόλογο βγαίνει η Alpha Bank

Στόχος είναι η άντληση του ποσού των 400 εκατ. ευρώ, ενώ εκδίδεται στο πλαίσιο της διαδικασίας του MREL, με το νέο ομόλογο να έχει λάβει αξιολόγηση Ba3/BB- από Moody’s και S&P.

Στις αγορές βγαίνει εκ νέου η Alpha Bank με ένα νέο senior ομόλογο, στο πλαίσιο της διαδικασίας MRΕL, με την τράπεζα να έχει εξουσιοδοτήσει γι' αυτόν τον σκοπό τις Goldman Sachs, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και UBS ως Joint Bookrunners, ενώ ο τίτλος θα είναι ύψους 400 εκατ. ευρώ. 

Πρόκειται για ομόλογο senior preferred 6NC5, κάτι που σημαίνει ότι είναι διάρκειας έξι ετών με δικαίωμα ανάκλησης μετά τα πρώτα πέντε χρόνια. Σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται να λάβει αξιολογήσεις Ba3/BB- από Moody’s και S&P. Η έκδοση γίνεται στο πλαίσιο της Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL).

Η έκδοση θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα και ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Σημειώνεται πως ο τελικός στόχος MREL της Alpha Bank για το 2026 είναι στο 27,16%, ενώ στο α’ τρίμηνο του 2023 είχε διαμορφωθεί στο 21,28%, με εκδόσεις ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου να απομένουν έτσι για την επίτευξη του. Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα είχε εκδώσει τίτλο ΑΤ1 ύψους 400 εκατ. ευρώ τον περασμένο Φεβρουάριο και πριν την τραπεζική αναταραχή που προκάλεσαν οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ αλλά και ο αναγκαστικός γάμος Credit Suisse-UBS, με κουπόνι 11,875%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΤΜ Τράπεζα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Υψηλότεροι μισθοί και παροχές για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων

Υψηλότερους μισθούς και παροχές προσφέρουν οι τράπεζες για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων ηλικίας 20-40 ετών ώστε να καλύψουν αποτελεσματικότερα τις σύγχρονες ανάγκες της ψηφιακής εποχής.
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΑΓΟΡΕΣ

Περιθώριο ανόδου έως +20% για τις μετοχές των τραπεζών «βλέπει» η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και «βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 20% για Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.
Τράπεζες
ΑΓΟΡΕΣ

DBRS: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες με κέρδη 2,4 δισ. και ανθεκτικά μεγέθη

Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ισχυρές παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους με υψηλή κερδοφορία, αύξηση εσόδων, περιορισμό του πιστωτικού κινδύνου και σταθερή ποιότητα ενεργητικού, σύμφωνα με τη Morningstar DBRS.