ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

ΟΣΕΘ: «Τρέχουν» οι διαδικασίες για τις συμβάσεις με ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ

Το σχέδιο της σύμβασης αναμένεται να συζητηθεί στις 9 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού για το 2020.

Με γοργούς ρυθμούς προωθεί ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) τις απαραίτητες διεργασίες για την τελική κατάρτιση της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, με τρίτο συμβαλλόμενο τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της πόλης (ΟΑΣΘ), για τις γραμμές και τα δρομολόγια, που θα αναλάβει να εκτελεί το εν λόγω ΚΤΕΛ (μαζί με τα ΚΤΕΛ Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς).

Το σχέδιο της σύμβασης θα τεθεί επί τάπητος στις 9 Ιανουαρίου, κατά το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού για το 2020.

«Δύο μόλις ημέρες μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Καραμανλή, ο ΟΣΕΘ δείχνει άμεσα αντανακλαστικά στις ανάγκες των μετακινούμενων, προωθώντας την επεξεργασία και την έγκριση του σχεδίου της σχετικής σύμβασης. Το σχέδιο της σύμβασης θα τεθεί επί τάπητος, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς, στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού για τη νέα χρονιά, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 9/1, ενώ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανταλλαγής και κατάθεσης απόψεων, ώστε να φτάσει στην τελική του μορφή τόσο από τα μέλη του ΔΣ όσο και στη συνέχεια από τους συμμετέχοντες στο ζήτημα, δηλ. την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. και τον ΟΑΣΘ», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕΘ.

Στη συνέχεια, θα αποσταλεί στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τελικό έλεγχο και έγκριση, ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» της έναρξης του έργου της προσθήκης 120 λεωφορείων στις περιαστικές και αστικές μετακινήσεις της Θεσσαλονίκης.

«Το έργο ανέρχεται σε ύψος οικονομικού αντικειμένου 22.320.000 ευρώ τον χρόνο για μια διετία. Τόσο ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Τόσκας, ανέφεραν ότι υπάρχουν σημαντικά σημεία της σύμβασης στα οποία εστιάζουν, όπως η ανάγκη της λειτουργίας τηλεματικής εποπτείας, μηχανημάτων κομίστρου και δυνατότητας ελέγχων σε όλα απολύτως τα οχήματα, από την πρώτη εβδομάδα έναρξης του έργου, ενώ σημαντικός θα είναι ο ρόλος του ανεξάρτητου ελεγκτή, ο οποίος θα συλλέγει τα δεδομένα και τα αποτελέσματα της παροχής του έργου από τα ΚΤΕΛ, ώστε ο φορέας να πιστοποιεί και να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η διοίκηση του ΟΣΕΘ και στην εύρυθμη οικονομική εποπτεία του συνολικού έργου πάντοτε προς όφελος των μετακινούμενων»
, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κλείνει προσωρινά ο τερματικός ΟΑΣΘ στην Πλ. Ελευθερίας

Από 1/10 ο τερματικός σταθμός ΟΑΣΘ στην Πλατεία Ελευθερίας αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω έργων. Οι γραμμές 5 και 33 θα τερματίζουν στη στάση «Βενιζέλου» στην οδό Μητροπόλεως.
Ηλιοφώτιστο δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο «Πάρκο Αναμνήσεων» στη Νέα Ελβετία στο τέρμα του ΟΑΣΘ

Στη Νέα Ελβετία δημιουργήθηκε το «Πάρκο Αναμνήσεων» με φύτευση 70 δέντρων, αφιερωμένων στη μνήμη αγαπημένων προσώπων. Κάποια δέντρα διαθέτουν QR με αφιερώσεις, ενώ ο χώρος εξοπλίστηκε με παγκάκια και σύντομα θα έχει κιόσκι.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Η Θεσσαλονίκη πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας στην Ευρώπη

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας τη ραγδαία πρόοδο της πόλης σε έργα Μεταφορών και τη μετατροπή της σε ευρωπαϊκό πρότυπο αστικής κινητικότητας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις τραυματίες από λεωφορείο που έπεσε σε στάση ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, όταν αστικό λεωφορείο προσέκρουσε σε στάση στη δυτική Θεσσαλονίκη. Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για νοσηλεία.
Ηλεκτρικά λεωφορεία Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: 175 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το 2026

Στο επίκεντρο συσκέψεων στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν η δρομολόγηση 50 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων ΟΑΣΘ, η ενίσχυση του στόλου μέσω ΕΣΠΑ και Κλιματικού Ταμείου και η πρόσληψη 171 νέων οδηγών, καθώς και ψηφιακά και καινοτόμα έργα.
Ηλεκτρικά λεωφορεία Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφορούν τα 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν τα 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενισχύοντας τη δημόσια συγκοινωνία, κυρίως στη δυτική πόλη. Είναι οικολογικά, προσβάσιμα και με άνεση για τους επιβάτες, με αυτονομία 300 χλμ.