ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα

Νέα σύμβαση 6,69 εκατ. ευρώ για το αεροδρόμιο Χίου υπέγραψε η ΕΚΤΕΡ

Αντικείμενο του έργου είναι η επισκευή και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Χίου και ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης τοποθετείται στους 24 μήνες.

Την υπογραφή νέας σύμβασης εκτέλεσης έργου με την Γενική Δ/νση Συγκοινωνιακών Υποδομών/Δ/νση Υποδομών Αεροδρομίων (Δ15), με ποσό σύμβασης 6.690.440,44 ευρώ πλέον Φ.Π.Α 17% και χρόνο κατασκευής έργου 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης ανακοίνωσε η ΕΚΤΕΡ. 

Σύμφωνα με την ΕΚΤΕΡ, αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση, αναδιαρρύθμιση, επισκευή και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Χίου και περιλαμβάνει τα υποέργα 3, 4 και 7 της ενταγμένης πράξης στο Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ με κωδικό ΟΠΣ 5067519:

ΥΠΟΕΡΓΟ 3: Έργα επέκτασης και βελτίωσης του υφιστάμενου αεροσταθμού που αφορούν σε υποδομή για την παροχή αεροναυτικών υπηρεσιών, ήτοι το τμήμα των εργασιών αυτών (οικοδομικές, υδραυλικές, η/μ κλπ) που αφορούν στη διαμόρφωση των χώρων εξυπηρέτησης των επιβατών, των γραφείων της ΥΠΑ, των γραφείων ελέγχων κλπ, μη περιλαμβανομένων των εργασιών για χώρους εμπορικών χρήσεων (καταστήματα, γραφεία και αποθήκες τρίτων, εκδοτήρια εισιτηρίων κλπ) και χρήσεων εστίασης.

ΥΠΟΕΡΓΟ 4: Αφορά στην υποδομή εμπορικών χρήσεων και χρήσεων εστίασης και περιλαμβάνει τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες για τους χώρους εστίασης και εμπορικής χρήσης του αεροσταθμού.

ΥΠΟΕΡΓΟ 7: Στο υφιστάμενο κτίριο του Π.Ε.Α. θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσυγχρονισμού και αποκατάστασης τελειωμάτων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφάλμα λογισμικού προκάλεσε ακυρώσεις πτήσεων στις 8 Σεπτεμβρίου

Η NATS ανακοίνωσε πως η βλάβη ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στις 8 Σεπτεμβρίου, που επηρέασε χιλιάδες επιβάτες και ακύρωσε 2.000 πτήσεις, οφειλόταν σε σφάλμα λογισμικού και δεν σχετίζεται με στρατιωτική παρέμβαση ή παλαιότερο συμβάν.
Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Τέλος συναγερμού μετά τα πλήγματα Ρωσίας στη δυτική Ουκρανία

Σειρήνες ήχησαν στην ανατολική Πολωνία λόγω ρωσικών επιθέσεων κοντά στα σύνορα με Ουκρανία. Για προληπτικούς λόγους ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία δύο αεροδρομίων, χωρίς παραβίαση εναέριου χώρου, σύμφωνα με αρχές.
Πολωνικό F-16
ΔΙΕΘΝΗ

Μαχητικά Πολωνίας σηκώθηκαν λόγω ρωσικών drones στην Ουκρανία

Η Πολωνία απογείωσε στρατιωτικά αεροπλάνα λόγω ρωσικών χτυπημάτων με drones στην Ουκρανία και εξέδωσε αεροπορικό συναγερμό σε ανατολικές περιοχές. Τα αεροδρόμια Λούμπλιν και Ρζεσζόφ ανέστειλαν τις πτήσεις προσωρινά.
Ταξί σε αναμονή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΑΤΑ: Νέες τιμές στις υπηρεσίες ταξί – Δικαίωση για τον κλάδο

Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί για διαδρομές από και προς τα μεγάλα αεροδρόμια και σε περίπτωση αναμονής οχήματος ανακοίνωσε το Συνδικάτο Ταξί Αττικής. Η νέα τιμολόγηση θα ισχύσει αμέσως μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ελ. Βενιζέλος»: Δεν σταματούν τα ρεκόρ - Θα ξεπεράσει τους 35 εκατ. επιβάτες

Το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» κόντρα στην αβεβαιότητα σπάει τα ρεκόρ και διατηρεί το στόχο κερδών 200 εκατ., Αναδιατάσσει επενδύσεις 950 εκατ. προσβλέποντας σε δυναμικότητα άνω των 40 εκατ. επιβατών.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί ακυρώθηκε ο mega-διαγωνισμός για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Πιο κοντά στην προοπτική ενός νέου δεύτερου τέρμιναλ έρχεται το αεροδρόμιο της Αθήνας μετά την αλλαγή στρατηγικής για την επέκταση της δυναμικότητας. Επενδύσεις 950 εκατ. ευρώ ως το τέλος της δεκαετίας.