ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Εμφιαλωμένο νερό Κρήτης
Πηγή: Νερά Κρήτης

Την ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος εξαγόρασε η Νερά Κρήτης

Η Νερά Κρήτης εξαγόρασε την ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων προιόντων στην εγχώρια αγορά και την επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

Στην εξαγορά της ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος προχώρησε η Νερά Κρήτης, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή της σε επίπεδο επίτευξης οικονομιών κλίμακος αλλά και αναβάθμισης των προσφερόμενων προϊόντων στην εγχώρια αγορά. 

Ειδικότερα, η Νερά Κρήτης προχώρησε στην εξαγορά του 100% της ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος, έναντι τιμήματος 1,12 εκατ. ευρώ, μέσω της απόκτηση 1.052.204 μετοχών ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ που αφορούσαν στην συμμετοχή της εταιρείας VETA AEΒE και 1.064.460 μετοχών ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ του μετόχου Αναστάσιου Βελετάκου. 

Παράλληλα, προ ημερών αποφασίστηκε και η συγχώνευση των δύο εταιρειών μέσω της απορρόφησης της ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος από την Νερά Κρήτης. 

Να σημειωθεί ότι η ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία πάσης φύσεως υλών συσκευασίας από ΠΕΤ και συναφών με αυτά είδη, ενώ εμφιαλώνει το επιτραπέζιο νερό με την εμπορική ονομασία «Λουτράκι». Σε ό,τι αφορά στην απορροφούσα εταιρεία, δραστηριοποιείται αποκλειστικά με την εμφιάλωση του επιτραπέζιου νερού με την εμπορική ονομασία "Νερά Κρήτης". 

Αξίζει να επισημανθεί ότι με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2018, η ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος που έχει έδρα την Αθήνα εμφάνισε έσοδα 6,8 εκατ. ευρώ και καθαρά αποτελέσματα αρνητικά 1,1 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην δυναμική των μεγεθών της Νερά Κρήτης, κατά την περσινή χρονιά, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2,2% στα 11 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ φόρων υποχώρησαν  σε 621 χιλ ευρώ, έναντι 2 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα τα καθαρά αποτελέσματα διατήρησαν θετικό πρόσημο, μολονότι περιορίστηκαν σημαντικά σε 129,6 χιλ ευρώ.  

Αναφορικά με την φετινή χρονιά, η διοίκηση της εταιρείας επιδιώκει αύξηση τζίρου, ενώ τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες για ανάκαμψη μεγεθών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρασί και σταφύλια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανθεκτικές παρέμειναν οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων το α' εξάμηνο του 2026

Παρά τη μικρή μείωση το 2026, οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών διατηρούνται ισχυρές, με άνοδο +41,5% σε αξία και +11,1% σε ποσότητα από το 2019, σύμφωνα με στοιχεία Eurostat που ανέλυσε ο ΣΕΑΟΠ.
Μπουλντόζα σε χώρο αποβλήτων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα: Πάνω από 2 εκατ. τόνοι τροφίμων πετιούνται ετησίως στα σκουπίδια

Πάνω από 2 εκατ. τόνοι τροφίμων απορρίπτονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, με τα νοικοκυριά να παράγουν το μεγαλύτερο μέρος. Το 12,7% του πληθυσμού αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ η ενημέρωση για τις ημερομηνίες λήξης παραμένει ελλιπής.
ΑΓΟΡΕΣ

Οι λόγοι πίσω από την πτώση της μετοχής της Coca Cola HBC στο Χρηματιστήριο

Η BNP Paribas Exane υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε ουδέτερη από απόδοση ανώτερη της αγοράς αλλά αύξησε την τιμή στόχο στις 50 λίρες. Η έκθεση αυτή όμως θεωρείται η αιτία της χθεσινής πτώσης.