ΓΔ: 1390.49 0.56% Τζίρος: 113.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 DATA
Athinaiki Zithopoiia, Nero
Φωτο: Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Το πρόγραμμα «Νερό για το Αύριο» παρουσίασε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας «Παράγουμε ένα καλύτερο αύριο», βασικό πυλώνα της οποίας αποτελεί η ορθή διαχείριση των υδάτων

Το νέο της πρόγραμμα «Νερό για το Αύριο» που προωθεί την ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων παρουσίασε διαδικτυακά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε περισσότερούς από 50 εκπρόσωπους θεσμικών και παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου επικεντρώνεται η πρώτη δράση του Προγράμματος, αλλά και εκπροσώπους τοπικών και εθνικών ΜΜΕ. 

Στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης, ανέφερε ότι το «Νερό για το Αύριο» υλοποιείται στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας «Παράγουμε ένα καλύτερο αύριο», βασικό πυλώνα της οποίας αποτελεί η ορθή διαχείριση των υδάτων. Ξεκινά από τη Θεσσαλία, αφενός καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το συγκεκριμένο υδατικό διαμέρισμα είναι σήμερα το πλέον ελλειμματικό στον ελλαδικό χώρο, αφετέρου λόγω της έντονης παρουσίας που έχει η εταιρεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται στην Περιφέρεια με περίπου 800 παραγωγούς που καλλιεργούν κάθε χρόνο σχεδόν 35.000 στρέμματα γης με βυνοποιήσιμο κριθάρι το οποίο η εταιρεία αξιοποιεί για την παράγωγή των προϊόντων της.

Εστιάζοντας στη βελτιστοποίηση της χρήσης του νερού για τις ανάγκες άρδευσης του Θεσσαλικού κάμπου, το Πρόγραμμα θα εμπλέξει ενεργά παραγωγικούς, ερευνητικούς και θεσμικούς φορείς στην πολύπλευρη αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και στον σχεδιασμό λύσεων για τη μετάβαση σε μοντέλο βιώσιμης διαχείρισης υδατικών πόρων.  

Τη μέθοδο και τα εργαλεία υλοποίησης παρουσίασε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος, καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη, κάτοχος της έδρας Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Οικονομική Σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Το μεγάλο ενδιαφέρον τους για το ζήτημα του vερού, που απασχολεί τη Θεσσαλία για περισσότερες από δύο δεκαετίες, επανέλαβαν οι εκπρόσωποι των φορεών που πήραν τον λόγο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Στο σύνολό τους, τόνισαν την ανάγκη να σχεδιαστούν και να εφαρμοθούν λύσεις που λαμβάνουν υπόψη το παραγωγικό προφίλ της Περιφέρειας, προωθούν την τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών, αλλά εκπαιδεύουν και στο σκέλος της ζήτησης.  

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, στην εκδήλωση μίλησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣΓΗ, κ. Παναγιώτης Καλφούντζος και ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κώστας Γιαννακός.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης ανέφερε ότι «Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που διαμορφώνει η υγειονομική κρίση, οφείλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στη μεσοπρόθεσμη ανάγκη για βιωσιμότητα, μέσα από τη βελτίωση των πρακτικών μας και της σχέσης μας συνολικά με το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα. Θεωρούμε ότι το Πρόγραμμα «Νερό για το Αύριο» προωθεί στην πράξη τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα και τους εμπλεκόμενους φορείς θα σχεδιάσουμε λύσεις σήμερα ώστε να εξασφαλίσουμε το πολύτιμο αυτό αγαθό για το αύριο»

Η επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος, Καθ. Φοίβη Κουντούρη, δήλωσε «Σε έναν κόσμο με αλματώδη πληθυσμιακή αύξηση, που προσπαθεί να μετριάσει την κλιματική αλλαγή και να προσαρμοστεί στις επιπτώσεις της, ο γεωργικός τομέας έχει κεντρικό ρόλο. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επενδύει στον συμμετοχικό μετασχηματισμό της Ελληνικής γεωργίας σ' έναν αειφόρο, τεχνολογικά έξυπνο και κυκλικό οικονομικό τομέα, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα συνεισφέρει στην Ελληνική εξωστρέφεια και στην κοινωνική συνοχή. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και οι 17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αποτελούν το υπόβαθρο για αυτόν τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό, που καταρχήν θα αναπτύξουμε για τη Θεσσαλία, με στόχο να αποτελέσει παράδειγμα για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.» Η ορθή διαχείριση του νερού αποτελεί πεδίο δράσης για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία έχει μειώσει την κατανάλωση νερού κατά 20% την τελευταία δεκαετία και συνεχίζει να στοχεύει ακόμα υψηλότερα. Για την επίτευξη του στόχου της, επί σειρά ετών η εταιρεία πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση του μηχανολογικού της εξοπλισμού και τη βελτίωση των διαδικασιών της. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στο www.nerogiatoavrio.gr.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση καθαρών εσόδων 13,7% στο εννεάμηνο για την Coca Cola HBC

«Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το χαρτοφυλάκιο προϊόντων 24/7 κατανάλωσης, μπορεί να οδηγήσει σε καλής ποιότητας ανάπτυξη υπό ποικίλες συνθήκες αγοράς» ανέφερε ο Zoran Bogdanovic.
AB Basilopoulos, Super Market
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταθερές οι πωλήσεις το 2023, σε πορεία μετάβασης η ΑΒ Βασιλόπουλος

Τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 132 εκατ., στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα σταθεροποίηση της απόδοσης, καθώς το ποσοστό λειτουργικής κερδοφορίας παρέμεινε αμετάβλητο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 14,6% στον κύκλο εργασιών της Agrino για το 2023 στα 43,6 εκατ.

H σημαντική αύξηση του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από τη δυναμική πορεία της κατηγορίας των υγιεινών σνακς - ρυζογκοφρετών και των ετοίμων προϊόντων με βάση το ρύζι και λιγότερο σε ανατιμήσεις των προϊόντων.