ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Eurobank

Eurobank: Προχρηματοδότηση μέσω του «Bridge Financing Εξοικονομώ»

Αφορά προμηθευτές ή αναδόχους που έχουν αναλάβει ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» του ΥΠΕΝ.

Η Eurobank ενεργοποιεί το πρόγραμμα «Bridge Financing Εξοικονομώ», ένα νέο προϊόν μέσω  του οποίου οι προμηθευτές/ανάδοχοι, που αναλαμβάνουν και υλοποιούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχουν τη δυνατότητα να «προχρηματοδοτηθούν» έναντι των παραγγελιών / εργασιών που αναλαμβάνουν.

Ειδικότερα, μέσω της δυνατότητας χρηματοδότησης που παρέχεται για κεφάλαιο κίνησης, οι ανωτέρω επιχειρήσεις θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πολύτιμο εργαλείο χρηματοδότησης, το πρόγραμμα «Bridge Financing Εξοικονομώ», που θα καλύπτει ανάγκες τους καθ΄όλη τη διάρκεια κατά την οποία το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα είναι ενεργό, εξασφαλίζοντας βραχυπρόθεσμη ρευστότητα, με βασικά πλεονεκτήματα:

  • Τη χρηματοδότηση με τη μορφή πιστωτικού ορίου για την κάλυψη επαναλαμβανόμενων αναγκών σε βάθος χρόνου και για όσο θα είναι ενεργό το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», χωρίς να απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης χορήγησης πιστωτικού ορίου σε κάθε νέο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Σημειώνεται, ότι το μέγιστο ποσό εκάστοτε χορήγησης θα ανέρχεται στο 80% του ποσού της επιχορήγησης κάθε υποβληθέντος προς χρηματοδότηση έργου.
  • Την προνομιακή τιμολόγηση.
  • Τη χρηματοδότηση των υπαχθέντων έργων που θα αναλάβει ο προμηθευτής/ανάδοχος, ανεξάρτητα αν ο τελικός ωφελούμενος του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα κάνει χρήση δανείου ή όχι.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος προμηθευτής/ανάδοχος στο ανωτέρω εργαλείο χρηματοδότησης της Eurobank είναι:

  • Tα έργα που υποβάλλει για χορήγηση να έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Οι ωφελούμενοι των έργων να έχουν δηλώσει στο πληροφοριακό σύστημα της επίσημης διαδικτυακής πύλης του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» (https://exoikonomo2020.gov.gr) ως τράπεζα συνεργασίας την Eurobank και ως λογαριασμό πίστωσης των καταβολών στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος συγκεκριμένο λογαριασμό του προμηθευτή/αναδόχου στην Eurobank.
  • Στην περίπτωση που ο ωφελούμενος κάνει χρήση δανείου για την κάλυψη μέρους ή του συνόλου της ιδιωτικής του συμμετοχής, το δάνειο να έχει ληφθεί από την Eurobank.

Με τη δημιουργία του νέου αυτού εργαλείου χρηματοδότησης, η Eurobank υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης, προκειμένου, οι τελευταίες, να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες που προκύπτουν από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», το οποίο διανύει ήδη το νέο του κύκλο με ισχυρή ζήτηση. Με τον τρόπο αυτό, η Eurobank στηρίζει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, σε μια δύσκολη συγκυρία.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω εργαλείο χρηματοδότησης της Eurobank, το πρόγραμμα «Bridge Financing Εξοικονομώ», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο EuroPhone Banking (τηλ. 2109555000), στη σελίδα του Προγράμματος «Bridge Financing Εξοικονομώ» στο eurobank.gr ή στα καταστήματα Δικτύου της Eurobank._
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλληνες τραπεζίτες πάνελ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πιο ψηλά ο πήχης των επιδόσεων για τις τράπεζες μετά τα αποτελέσματα 9μήνου

Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha κατέγραψαν ισχυρό εννεάμηνο, με κέρδη, δάνεια και βασικούς στόχους να κινούνται πάνω από τις αρχικές προβλέψεις, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του τραπεζικού κλάδου.
Κτήριο σύγχρονης τράπεζας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα δάνεια άνω των 10 δισ. στο εννεάμηνο από τις 4 συστημικές τράπεζες

Θετικά έκλεισε το εννεάμηνο για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες όσον αφορά στην πιστωτική επέκταση, με τις διοικήσεις να βλέπουν περαιτέρω επιτάχυνση στο τέταρτο τρίμηνο. Εφικτός ο στόχος για νέες χορηγήσεις 13 δισ. στο σύνολο του έτους.
Οι 4 συστημικές τράπεζες
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανθεκτικές οι συστημικές τράπεζες στο εννεάμηνο, με καθαρά κέρδη 3,5 δισ.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έκλεισαν το εννεάμηνο 2025 με καθαρά κέρδη 3,56 δισ. ευρώ (-6%), αντέχοντας στις μειώσεις επιτοκίων χάρη στην ισχυρή πιστωτική επέκταση και την αύξηση των προμηθειών (+11,8%).