ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
DESFA, Maria Rita Galli
Φωτο: ΔΕΣΦΑ

Νέα διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ αναλαμβάνει η Maria Rita Galli

Θα αναλάβει τον ρόλο που μέχρι πρότινος κατείχε ο Nicola Battilana, ο οποίος αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στη Snam, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ για δύο χρόνια.

Την τοποθέτηση της κας Maria Rita Galli ως νέας διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «μέχρι πρότινος, η κα Galli ήταν Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Χαρτοφυλακίου της Snam S.p.A. και Πρόεδρος της κοινοπραξίας SENFLUGA Energy Holdings S.A, πλειοψηφικού μετόχου του ΔΕΣΦΑ. Η κα Galli γνωρίζει εις βάθος την ελληνική αγορά ενέργειας τόσο μέσα από τον ηγετικό της ρόλο στη διαδικασία εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ το 2018, όσο και ως Πρόεδρος της SENFLUGA Energy Holdings S.A.

Η ίδια θα αναλάβει τον ρόλο που μέχρι πρότινος κατείχε ο Nicola Battilana, ο οποίος αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στη Snam, κορυφαία εταιρεία ενεργειακών υποδομών παγκοσμίως, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ για δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Battilana ηγήθηκε του μετασχηματισμού του ΔΕΣΦΑ μετά την ιδιωτικοποίηση, συμβάλλοντας ενεργά στη μετατροπή της Εταιρείας σε μία ιδιωτική εταιρεία, στην ανάπτυξη του επενδυτικού πλάνου και στην ενοποίηση του φυσικού ρόλου του ΔΕΣΦΑ ως σημαντικού παράγοντα στην ενεργειακή μετάβαση καθώς και σε διεθνή έργα.   

Ο διορισμός της Maria Rita Galli, ενός ανώτερου στελέχους με ισχυρό διεθνές υπόβαθρο στον κλάδο της ενέργειας, επιβεβαιώνει τη δέσμευση των μετόχων του ΔΕΣΦΑ στην επιτάχυνση της πορείας ανάπτυξης της εταιρείας προς έναν ηγετικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω του οποίου η Ελλάδα καθίσταται ένας εμπορικός κόμβος και μια βασική πύλη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Βιογραφικό της κας Maria Rita Galli

Η Maria Rita Galli διετέλεσε Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Χαρτοφυλακίου της Snam S.p.A., κορυφαίας εταιρείας ενεργειακών υποδομών παγκοσμίως, και Πρόεδρος της κοινοπραξίας SENFLUGA Energy Holdings S.A που ελέγχει το 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ.

Εργάστηκε για πρώτη φορά στην Eni το 1997 ως πτυχιούχος πυρηνικής μηχανικής από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Στην Eni εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο Τμήμα Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, συμμετέχοντας σε διεθνή έργα και σε πρωτοβουλίες συγχωνεύσεων και εξαγορών. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eni, συμμετείχε στον έλεγχο επιχειρήσεων στο εξωτερικό (Galp, Distrigas, eni Gas&Power Trading BV, eni Gas&Power France, GVS GmbH κτλ).

Από το 2006 διετέλεσε υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και από τον Ιανουάριο του 2010 του Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.  Τον Οκτώβριο του 2016, εντάχθηκε στη Snam ως Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Διεθνούς Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνίες συνεργασίας του ΔΕΣΦΑ με τις αιγυπτιακές EGAS και GASCO

Η επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ, κα Μ. Γκάλι, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για τη διασφάλιση της ασφάλειας εφοδιασμού της περιοχής και την προώθηση της απανθρακοποίησης.
fysiko aerio,
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ICGB υπογράφει συμφωνία διασύνδεσης με τον ΔΕΣΦΑ στην Κομοτηνή

Πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα για διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του FSRU στην Αλεξανδρούπολη από την 1η Οκτωβρίου και στη μηνιαία δημοπρασία δυναμικότητας η ICGB προσέφερε διαθέσιμη δυναμικότητα 48.044.459 kwh/ημέρα στην στο σημείο διασύνδεσης. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ωριμάζουν οι διαδικασίες για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του market test που θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να πιστοποιηθεί η βιωσιμότητα του έργου, ο ΔΕΣΦΑ θα συνεχίσει την προσπάθεια για την υλοποίησή του. Οι παράγοντες που μπορεί να καθυστερήσουν το έργο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΣΦΑ: Θα επιβλέψει την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης με Β. Μακεδονία

Ο μήκους 123 χιλιομέτρων αγωγός φυσικού αερίου που θα ενώνει τις δυο χώρες αναμένεται να είναι έτοιμος στα τέλη του 2024. Ο ΔΕΣΦΑ αναδείχθηκε ανάδοχος μετά από ανοιχτό διαγωνισμό της Nomagas όπου συμμετείχαν 4 εταιρείες.