ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Χώρος υποδοχής ξενοδοχείου
Η κομψή είσοδος και υποδοχή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, ιδανική για άνετη διαμονή.

ΠΟΞ: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα

Η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των εστιατορίων των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα μόνο για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν και τους τηρούν», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, σε συνέχεια της ανακοίνωσης αναστολής λειτουργίας των εστιατορίων εντός ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. 

Τα εστιατόρια δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες που διαμένουν σε αυτά, πρέπει να εξυπηρετηθούν, υπογραμμίζει η ΠΟΞ

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, από την αρχή της πανδημίας, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν προβλεφθεί για αυτές και αποδείχθηκαν από τους πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρους, σημειώνει στην ανακοίνωση της.

«Η επιβράβευση - τιμωρία για την ανωτέρω προσπάθεια μας ήταν, εν μέσω lockdown, να παραμείνουν τα ξενοδοχεία μας ανοικτά - κλειστά στην ουσία, χωρίς έσοδα και εκτός των πρόσθετων μέτρων στήριξης που προβλέφθηκαν για τις κλειστές επιχειρήσεις. Τώρα φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούμαστε διότι οι επιχειρήσεις μας ίσως να έχουν πελάτες - διαμένοντες, επειδή δεν έχουν διακόψει μόνες τους τη λειτουργία τους», προσθέτει. 

Τέλος, η ΠΟΞ καλεί τις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν επιτέλους, όπως αναφέρει, «αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες "μόνο για ύπνο", διότι και αυτόν τον έχουμε χάσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα» και καταλήγει λέγοντας ότι «ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες, δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ούτε για αστείο». 

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των εστιατορίων των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ θα επιτρέπεται μόνον η, στους διαμένοντες, υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Sold out σημειώθηκε στα ξενοδοχεία λόγω ΔΕΘ και συναυλίας Ρέμου

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί σήμερα τη 90ή ΔΕΘ και τη μεγάλη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, με χιλιάδες επισκέπτες. Ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι γεμάτα, ενώ η Τροχαία εφαρμόζει ειδικά μέτρα για να εξασφαλίσει ομαλή κυκλοφορία.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται η τουριστική σεζόν στην Κρήτη έως 20 Οκτωβρίου με υψηλή πληρότητα

Ισχυρή παραμένει η δυναμική του τουρισμού στην Κρήτη με υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, ευνοϊκό καιρό και 1,67 εκατ. διεθνείς αεροπορικές θέσεις για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ενώ πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά ως τα μέσα Νοεμβρίου.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Άννας Καραμανλή για τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό

Συνάντηση εργασίας είχαν η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή με εκπροσώπους ξενοδόχων για τη δυναμική της Θεσσαλονίκης ως city break και τις προκλήσεις της, με έμφαση στις τουριστικές υποδομές και την αεροπορική συνδεσιμότητα.
Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: 1,3% αύξηση στις αφίξεις σε ξενοδοχεία τον Ιούνιο 2026

Αύξηση 1,3% κατέγραψαν τον Ιούνιο οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα, φτάνοντας τα 5,58 εκατ., ενώ οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 1,4%. Η άνοδος οφείλεται κυρίως στους αλλοδαπούς, που κάλυψαν το 82% των αφίξεων.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέγαση πυρόπληκτων Χαλκιδικής σε ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης

Υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στη Θεσσαλονίκη για τους πολίτες που απομακρύνθηκαν λόγω της φωτιάς στη Χαλκιδική, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία συντονίζει τη φιλοξενία σε συνεργασία με τα μέλη της.
Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: ΚΤΕΛ μεταφέρουν 196 απεγκλωβισμένους από Σίβηρη σε ξενοδοχεία

Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης αναμένονται να φτάσουν 196 άτομα που απεγκλωβίστηκαν από τη Σίβηρη λόγω πυρκαγιάς. Η Πολιτική Προστασία και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά και τη φροντίδα τους.