ΓΔ: 2483.37 -2.31% Τζίρος: 238.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:46:39
Άτομα της Alpha Bank
Φώτο: Alpha Bank

UniCredit και Alpha Bank ενισχύουν τη συνεργασία τους στα Βαλκάνια

Οι UniCredit και Alpha Bank ενισχύουν τη συνεργασία τους σε Ελλάδα και Βουλγαρία, προσφέροντας διασυνοριακές τραπεζικές λύσεις και στήριξη σε επιχειρήσεις.

Τη συνεργασία τους σε περιφερειακές αγορές ενισχύουν η UniCredit και η Alpha Bank, με στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διασυνοριακά, κυρίως σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας, οι δύο τραπεζικοί όμιλοι επιταχύνουν κοινές πρωτοβουλίες σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές, αξιοποιώντας το δίκτυο, την τοπική τεχνογνωσία και το εύρος των υπηρεσιών τους.

Πρόσφατα, ανώτερα στελέχη των δύο πλευρών συναντήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της UniCredit Bulbank στη Σόφια, με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση της εξυπηρέτησης πελατών με παρουσία σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Η συνεργασία εστιάζει στην παροχή τραπεζικών και συμβουλευτικών λύσεων υψηλής ποιότητας, με στόχο τη στήριξη επιχειρήσεων που αναπτύσσονται πέρα από τα εθνικά σύνορα. 

Μέσα από μια ενιαία πλατφόρμα συνεργασίας, οι δύο τράπεζες επιδιώκουν να λειτουργούν ως μία συνεκτική ομάδα, προσφέροντας πιο ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης στους πελάτες τους.

Ο Deputy CEO της Alpha Bank, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, τόνισε ότι η συνεργασία δημιουργεί μια γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη με σημαντικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όπως ανέφερε, στόχος είναι η στήριξη εξωστρεφών επιχειρήσεων στα επόμενα βήματά τους, είτε αυτά αφορούν ανάπτυξη, καινοτομία ή διεθνή επέκταση.

Από την πλευρά της UniCredit, ο Group Head of Client Solutions, Richard Burton, υπογράμμισε ότι οι κοινές δράσεις και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των ομάδων των δύο τραπεζών μετατρέπουν τη συνεργασία σε πρακτική αξία για τους πελάτες.

Η συνεργασία των δύο ομίλων στοχεύει σταδιακά να καλύψει το σύνολο των τραπεζικών αναγκών των επιχειρήσεων, από τις καθημερινές συναλλαγές και τη διασυνοριακή χρηματοδότηση έως τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. 

Παράλληλα, φιλοδοξεί να διευκολύνει την επέκταση ελληνικών επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκές αγορές και να ενισχύσει τη ροή επενδύσεων προς την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εμπορικές και άλλες διευθύνσεις των δύο τραπεζών, επίσκεψη στο κεντρικό κατάστημα της UniCredit Bulbank στη Σόφια, καθώς και επαφές με πελάτες, μεταξύ των οποίων ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βουλγαρική αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορσέλ, Ψάλτης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα ο Ορσέλ της Unicredit, τι συζήτησε με τον Βασίλη Ψάλτη

Ο Andrea Orcel βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Β. Ψάλτη, με τη συνεργασία Alpha Bank–UniCredit στο επίκεντρο, κοινό πρόγραμμα δανείων άνω των €500 εκατ., διανομή oneMarkets πάνω από €1 δισ. και κοινές κινήσεις στις κεφαλαιαγορές.
Βασίλης Ψάλτης, Αντρέα Ορσέλ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

UniCredit - Alpha Bank: Ενισχύεται η συνεργασία με νέες δράσεις

Η UniCredit και η Alpha Bank ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία τους, με κοινή ατζέντα στο Μόναχο και δηλώσεις Ψάλτη και Orcel για νέα διασυνοριακά εργαλεία, ανάπτυξη πελατών και ενιαία ευρωπαϊκή τραπεζική πλατφόρμα.