ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μαρινάκης
Φωτο: Ευάγγελος Μαρινάκης, Alter Ego

Capital Clean Energy Carriers: Κοινοπραξία με BGN για το Amore Mio I

Η Capital Clean Energy Carriers συμφώνησε με θυγατρική της ενεργειακής BGN για το 49% του Amore Mio I, με αποτίμηση 230 εκατ. δολάρια και δεκαετή ναύλωση με προοπτική επέκτασης.

Η Capital Clean Energy Carriers (CCEC), συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσε συμφωνία με θυγατρική του ενεργειακού ομίλου BGN Group για τη δημιουργία κοινοπραξίας στον τομέα του LNG, με επίκεντρο το πλοίο «Amore Mio I».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η BGN θα αποκτήσει το 49% του σύγχρονου πλοίου, ενώ η CCEC θα διατηρήσει το 51% και τον έλεγχο της κοινοπραξίας.

 Η συναλλαγή βασίζεται σε συνολική αποτίμηση 230 εκατ. δολαρίων και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2027.

Παράλληλα, έχει ήδη εξασφαλιστεί δεκαετής ναύλωση για το πλοίο, με δυνατότητα επέκτασης έως το 2043. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δυνητικά έσοδα από τη συγκεκριμένη συμφωνία μπορούν να φτάσουν έως και τα 485,6 εκατ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Capital Clean Energy Carriers, Τζέρι Καλογηράτος, τόνισε ότι η συμφωνία ενισχύει τη χρηματοοικονομική ευελιξία της εταιρείας και προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στα έσοδά της.

Από την πλευρά της BGN, ο Ozan Turgut χαρακτήρισε τη συνεργασία ιδιαίτερα σημαντική για την παρουσία του ομίλου στη ναυτιλία LNG, σημειώνοντας ότι αποτελεί ορόσημο για την περαιτέρω ανάπτυξή του στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η νέα αυτή συμφωνία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της CCEC για ενίσχυση της θέσης της στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης και περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορτηγό υγροποιημένου αερίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας επικράτησε σε διεθνή οργανισμό για την προμήθεια LNG

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε κέρδισε διεθνή διαγωνισμό της Bulgartransgaz για την προμήθεια 500 GWh LNG. Η παράδοση θα γίνει στον FSRU Αλεξανδρούπολης τον Αύγουστο, πριν το φορτίο αεριοποιηθεί και διοχετευθεί στη Βουλγαρία.
Αλέξανδρος Εξάρχου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aktor: Οι συμφωνίες στα Βαλκάνια φέρνουν έσοδα άνω των 9 δισ. ευρώ

Ο Όμιλος AKTOR εξασφάλισε συμφωνίες LNG 20ετίας με Αλβανία και Βοσνία, συνολικής αξίας άνω των 9 δισ. ευρώ, ενισχύοντας την θέση του ομίλου σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών και ενεργειακών ανακατατάξεων.
Στέφανος Εξάρχου στο φόρουμ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάρχου: Η Ελλάδα σε θέση ισχύος απέναντι στη νέα ενεργειακή κρίση

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AKTOR και Διευθύνων Σύμβουλος της Atlantic SEE LNG Trade, Αλέξανδρος Εξάρχου τόνισε στο Delphi Economic Forum ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τη νέα ενεργειακή κρίση, ενισχύοντας τον ρόλο της ως γέφυρα ΗΠΑ-Ε.Ε.
Αγωγός φυσικού αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Κάθετος Διάδρομος «κλειδί» για διαφοροποίηση πηγών και ενεργειακή ασφάλεια

Ο Κάθετος Διάδρομος μπαίνει στο επίκεντρο της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, καθώς ενισχύει τη μεταφορά LNG, στηρίζει νέες υποδομές και μειώνει την εξάρτηση από μία μόνο πηγή προμήθειας.