ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εργοστάσιο EURIMAC Μάκβελ
Φωτο: Eurimac-ΜΑΚΒΕΛ

Η ΜΑΚΒΕΛ-EURIMAC ενισχύει την εξωστρέφεια με συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις

Η ΜΑΚΒΕΛ-EURIMAC ενίσχυσε τη διεθνή παρουσία της με συμμετοχή σε δύο μεγάλες εκθέσεις τροφίμων, προβάλλοντας το χαρτοφυλάκιό της και τα νέα προϊόντα της.

Η ΜΑΚΒΕΛ-EURIMAC επιβεβαίωσε τη στρατηγική της για ισχυρή εξωστρέφεια και περαιτέρω διείσδυση στις διεθνείς αγορές, με τη συμμετοχή της σε δύο από τις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων διεθνώς.

Η ελληνική βιομηχανία ζυμαρικών έλαβε μέρος στη FOODEX Japan 2026, που πραγματοποιήθηκε στο Tokyo Big Sight από τις 10 έως τις 13 Μαρτίου, και στη συνέχεια στη FOOD EXPO στην Αθήνα, από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου. 

Με τον τρόπο αυτό, έδωσε το «παρών» σε δύο διοργανώσεις με διαφορετικό, αλλά εξίσου κρίσιμο, γεωγραφικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα.

Η παρουσία της εταιρείας στη FOODEX Japan δεν είναι τυχαία. Με περισσότερα από 20 χρόνια συνεχούς συμμετοχής στην έκθεση και ενεργής παρουσίας στην ιαπωνική αγορά, η ΜΑΚΒΕΛ-EURIMAC έχει οικοδομήσει σταθερές συνεργασίες και ένα ισχυρό brand name σε μια απαιτητική αγορά. 

Η FOODEX αποτελεί σημείο συνάντησης κορυφαίων παραγωγών, εισαγωγέων και διανομέων από όλο τον κόσμο, προσφέροντας στην εταιρεία την ευκαιρία να ενισχύσει περαιτέρω τις εμπορικές της σχέσεις στην Ασία.

Ενίσχυση παρουσίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Λίγες ημέρες αργότερα, η ΜΑΚΒΕΛ-EURIMAC συμμετείχε στη FOOD EXPO, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Εκεί, είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου, να παρουσιάσει τα προϊόντα της και να διερευνήσει νέες συνεργασίες, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της στην ευρύτερη περιοχή.

Κοινός παρονομαστής και των δύο συμμετοχών ήταν η ανάδειξη του πλήρους χαρτοφυλακίου της εταιρείας, με έμφαση στα premium ζυμαρικά που παράγονται στην Ελλάδα από 100% σιμιγδάλι σκληρού σίτου. 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ποιότητα των προϊόντων και τις δυνατότητες της εταιρείας στην ανάπτυξη private label συνεργασιών και εξειδικευμένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Νέα προϊόντα και επενδύσεις στην καινοτομία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ευελιξία της εταιρείας στην παραγωγή, καθώς η ΜΑΚΒΕΛ-EURIMAC επενδύει συστηματικά σε καινοτόμες λύσεις, προσαρμοζόμενη στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και στις ανάγκες μεγάλων διεθνών πελατών. 

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε την επέκταση της σειράς ΜΑΚΒΕΛ χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη με τα νέα ζυμαρικά Σπαγγετίνη Νο.10 και Τριβελάκι.

Παράλληλα, πρωτοπαρουσίασε τη νέα γκάμα ΜΑΚΒΕΛ Mac & Cheese σε δύο γεύσεις, 4 τυριών και ντομάτας μοτσαρέλας, ενισχύοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της με προϊόντα που συνδυάζουν αυθεντική γεύση και ευκολία προετοιμασίας.

Με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, η ΜΑΚΒΕΛ-EURIMAC έχει εδραιωθεί ως αξιόπιστος συνεργάτης τόσο στα επώνυμα προϊόντα όσο και στα private label, προμηθεύοντας μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου και επαγγελματίες της μαζικής εστίασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

επιχειρηματική χειραψία γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρηματικές αποστολές τροφίμων - ποτών σε Βραζιλία και Ιαπωνία τον Απρίλιο

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει τον Απρίλιο επιχειρηματικές αποστολές για τρόφιμα-ποτά σε Βραζιλία (5-9/4) και Ιαπωνία (13-18/4), με στόχο τη δικτύωση και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου.
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο εθνικό συμβόλαιο παραγωγής το μήνυμα των Βραβείων ΕΒΕΑ 2026

Στην ετήσια απονομή Βραβείων ΕΒΕΑ, Τασούλας και Μπρατάκος τόνισαν την ανάγκη η Ελλάδα να επενδύσει σε καινοτομία και εξωστρέφεια για παραγωγική αναβάθμιση, αξιοποιώντας το διεθνές περιβάλλον και αναγνωρίζοντας τη δημιουργικότητα.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα έτοιμη για νέες επιχειρήσεις και συνεργασίες

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο του PANATHĒNEA, τόνισε ότι η Αθήνα μετατρέπεται σε κόμβο ιδεών, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Υπογράμμισε την ανάγκη προσαρμογής του τουρισμού στις νέες τεχνολογίες και στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών.
Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτική εκδήλωση ΕΛΑΝΕΤ για τη δράση «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» στο ΕΒΕΑ

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), διοργανώνει στις 5 Ιουνίου ενημερωτική εκδήλωση στο ΕΒΕΑ για τη δράση «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», που προβλέπει επιχορηγήσεις έως 21.000 ευρώ.
Μουσείο Μπενάκη πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη του ΕΕΑ με τον Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Μουσείο Μπενάκη

Αντιπροσωπεία του ΕΕΑ, με τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη από τον Παύλο Γερουλάνο, που παρουσίασε σπάνιες συλλογές και ανέλυσε τη συμβολή τους στον ελληνισμό, σε μία τρίωρη επίσκεψη.