ΓΔ: 2550.01 -2.75% Τζίρος: 230.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:30:37
Άτομα από την Helleniq Energy και την BP
Φώτο: Helleniq Energy και BP

HELLENiQ ENERGY και bp επεκτείνουν τη στρατηγική συνεργασία έως το 2035

Η HELLENiQ ENERGY και η bp ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2035, ενισχύοντας τη στρατηγική τους σχέση στη λιανική καυσίμων στην Ελλάδα, με δίκτυο άνω των 700 πρατηρίων bp πανελλαδικά.

Η HELLENiQ ENERGY και η BP plc συμφώνησαν στην επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2035, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2009, όταν η HELLENiQ ENERGY απέκτησε την BP Hellas SA Oil Trading. Μέσω της συμφωνίας αυτής, η HELLENiQ ENERGY εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του εμπορικού σήματος bp στην ελληνική αγορά λιανικής πώλησης καυσίμων.

Από τότε, το δίκτυο πρατηρίων με το σήμα bp έχει ενισχυθεί σημαντικά στην Ελλάδα, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της bp στην παραγωγή καυσίμων υψηλής ποιότητας με την εμπορική εμπειρία της HELLENiQ ENERGY. 

Το επενδυτικό πλάνο για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου έχει οδηγήσει σε περισσότερα από 700 πρατήρια πανελλαδικά.

Η νέα συμφωνία υπογράφηκε στα κεντρικά γραφεία της bp στο Λονδίνο, με την παρουσία του Martin Thomsen, SVP Mobility & Convenience Europe, του διευθύνοντος συμβούλου της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέα Σιάμισιη, καθώς και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών.

Ο Martin Thomsen τόνισε ότι η επέκταση της συνεργασίας αποδεικνύει τη δέσμευση της bp σε ισχυρές συνεργασίες που προσφέρουν αξία στους πελάτες, σημειώνοντας πως τέτοιου είδους συμφωνίες επιτρέπουν τον συνδυασμό της δύναμης του brand bp με τοπικούς εταίρους.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Σιάμισιης υπογράμμισε ότι η σχέση με την bp βασίζεται σε κοινές αξίες όπως η ποιότητα, η αξιοπιστία και ο σεβασμός προς τον πελάτη.

 Επεσήμανε επίσης ότι η HELLENiQ ENERGY, με τη στήριξη της διεθνούς φήμης της bp, συνεχίζει να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και κορυφαία εξυπηρέτηση, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς και ενισχύοντας τη θέση της στον κλάδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας ADMIE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μανουσάκης: Μεγάλες επενδύσεις στη μεταφορά ενέργειας στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, τόνισε στο 4ο Greek Investment Conference τη σημασία μεγάλων επενδύσεων στον τομέα ενέργειας, με επενδύσεις που το 2026 θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ και συνολικό πλάνο 6 δισ. ως το 2034.
Κυριάκος Πιερρακάκης κοντινό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Λουξεμβούργο ο Πιερρακάκης για Eurogroup & ECOFIN, στο επίκεντρο η ενέργεια

Οι επιπτώσεις των εξελίξεων στις ενεργειακές αγορές, η εμβάθυνση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και η ανταγωνιστικότητα του τραπεζικού τομέα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνεδριάσεων Eurogroup και ECOFIN.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα–ΗΠΑ: Κοινή Δήλωση στον 6ο Στρατηγικό Διάλογο

Στον 6ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ στην Αθήνα, Ελλάδα και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη στρατηγική τους συνεργασία σε άμυνα, ασφάλεια, οικονομία, ενέργεια, τεχνολογία και πολιτισμό, σύμφωνα με σχετική Κοινή Δήλωση.
Kiefer-Πετρόχειλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το ευρωπαϊκό στοίχημα της Kiefer και το οικοσύστημα ΑΙ για επιχειρήσεις

Η Kiefer επιταχύνει την επέκτασή της στην Ευρώπη, με αιχμή το ελληνικό AI. Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία οι πρώτοι σταθμοί, ενώ η επένδυση για το AI Factory στη Μεγαλόπολη που θα αποτελέσει το κέντρο του οικοσυστήματος ΤΝ για τις επιχειρήσεις.
Σπύρος Θεοδωρόπουλος ΣΕΒ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Θεοδωρόπουλος: Θετικό το μέτρο ενέργειας – Προτάσεις για γρήγορες επενδύσεις

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, χαιρέτισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το ενεργειακό κόστος, τονίζοντας τη σημασία της στήριξης της βιομηχανίας για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας.