ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Αποκλειστικός χρηματοδότης της εξαγοράς Innovis Pharma από Pharmapath η Alpha Bank

Στελέχη της Alpha Bank εξέφραζαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τον αποκλειστικό χρηματοδότη της εξαγοράς της Innovis Pharma από την Pharmapath αποτελεί η Alpha Bank, έχοντας καίριο ρόλο σε μια συναλλαγή με σημαντικό αποτύπωμα για τον φαρμακευτικό κλάδο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια σύνθετη και απαιτητική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε ταχύτατα και με πλήρη εχεμύθεια, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία της Alpha Bank σε εξειδικευμένες εταιρικές συναλλαγές και ιδιαίτερα στον χώρο του pharma, όπου η Τράπεζα διαθέτει μακρά εμπειρία και βαθιά γνώση των δυναμικών του κλάδου.

Η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Pharmapath, μιας εταιρείας με ισχυρό ιστορικό ανάπτυξης, εξαγωγικό προσανατολισμό και συνεπή επενδυτική φιλοσοφία. Η Pharmapath έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πλέον ανερχόμενους παίκτες της αγοράς, με σταθερή ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου της, σύγχρονη εταιρική δομή και υψηλές προδιαγραφές εταιρικής διακυβέρνησης. Η ενσωμάτωση της Innovis Pharma δημιουργεί ένα ακόμη πιο ισχυρό εταιρικό σχήμα, με δυνατότητες επέκτασης σε νέες αγορές και περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Η Alpha Bank στηρίζει την Pharmapath από την πρώτη ημέρα και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι αποτελεί την τράπεζα της επιχειρηματικότητας και στρατηγικό εταίρο εταιρειών με προοπτική και δημιουργική δυναμική.

Στελέχη της Τράπεζας εξέφραζαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής και εξέφραζαν τη βεβαιότητα τους ότι, με το νέο εταιρικό σχήμα, η Pharmapath θα συνεχίσει την ισχυρή αναπτυξιακή της πορεία, ενισχύοντας τόσο τον εγχώριο κλάδο όσο και την παρουσία της ελληνικής επιχειρηματικότητας διεθνώς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστημα σούπερ μάρκετ τρόφιμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες εξαγορές και επενδύσεις στα σούπερ-μάρκετ χάρη στην αυξημένη ζήτηση

Το 2026 αναμένεται να αλλάξει τον χάρτη του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, με την εξαγορά της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός από τη Διαμαντής Μασούτης και πρόβλεψη για περαιτέρω συγχωνεύσεις.
Βασίλης Ψάλτης, Αντρέα Ορσέλ
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Όλα τα «βλέμματα» στη Alpha, πρώτο «αίμα» στην Κύπρο και η έκθεση της HSBC

Οι μεγάλες προσδοκίες της αγοράς για την Alpha Bank, η παρανόηση με το report της HSBC, τα πρώτα βήματα της Enerwave, οι πρώτες παραιτήσεις στην Κύπρο, κάθε βροχή και ευρώ για τη Θεσσαλία, στο σκοτάδιο ο ΣΕΒ για το ρεύμα και το στεγαστικό.