ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
Τράπεζα σύγχρονο κτίριο
Φώτο: Shutterstock

Πότε σταματάει η διαπραγμάτευση των Eurobank και Πειραιώς, κέρδος για ΕΧΑΕ

Οι συναλλαγές δε φέρνουν κάποια αλλαγή για τους μετόχους Eurobank και Πειραιώς, καθώς πρόκειται για μία λογιστική διαδικασία. Σημαντικό όφελος θα γράψει η ΕΧΑΕ, η οποία εκλαμβάνει τη διαδικασία ως νέα δημόσια προσφορά και έτσι χρεώνει τις εταιρείες.

Πριν έρθουν τα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί το reverse merger των Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς και ολοκληρώνεται έτσι μία διαδικασία που έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Υπενθυμίζεται πως η Alpha Bank έχει κάνει τη συγχώνευση και έχει επιστρέψει ως τράπεζα στο Χρηματιστήριο

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου θα γίνει η γενική συνέλευση της Eurobank και υπολογίζεται πως στις 9 Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών. Στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει και πάλι η διαπραγμάτευση, ενώ σημειώνεται πως η μετοχή θα αρχίσει να διαπραγματεύεται και στο χρηματιστήριο της Κύπρου με πιθανή ημερομηνία όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο την 19η Δεκεμβρίου. 

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει προγραμματίσει τη δική της γενική συνέλευση για τις 4 Δεκεμβρίου και θα διαπραγματευτούν για τελευταία φορά οι μετοχές στις 16 Δεκεμβρίου, την επόμενη μέρα δηλαδή που θα έχει επιστρέψει η Eurobank. 
Η Τράπεζα Πειραιώς επιστρέφει στο Χ.Α. στις 22 Δεκεμβρίου

Οι παραπάνω συναλλαγές δε φέρνουν κάποια αλλαγή για τους μετόχους. Πρόκειται για μία λογιστική διαδικασία, ενώ να σημειωθεί πως σημαντικό όφελος θα γράψει η ΕΧΑΕ, η οποία εκλαμβάνει τη διαδικασία ως νέα δημόσια προσφορά και έτσι χρεώνει τις εταιρείες. Η διοίκηση της ΕΧΑΕ και για τις τρεις τράπεζες είχε πει πως περιμένει έσοδα 10-12 εκατ. ευρώ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακός δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος «ανάσα» στις διεθνείς αγορές, προσδοκίες για ριμπάουντ στο ΧΑ

Η ανοδική αντίδραση σε ΗΠΑ και Ευρώπη στην προοπτική εκτόνωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή, δημιουργεί προσδοκίες για ριμπάουντ και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Θετικά νέα για τις εγχώριες τράπεζες.
Τράπεζες, συναλλαγές, μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιοι «βλέπουν» το... «ποτήρι μισογεμάτο» και αγοράζουν εγχώριες τράπεζες

Ξένα funds τοποθετούνται στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές μετά την πρόσφατη πτώση, βλέποντας ελκυστικές αποτιμήσεις και προοπτικές αύξησης κερδών και μερισμάτων τα επόμενα χρόνια. Η «ακτινογραφία» των αποδόσεων (πίνακας).
Αποδόσεις μετοχών χρηματιστηρίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μοιράζουν στους μετόχους 2,83 δισ. από τα κέρδη του 2025 οι 4 τράπεζες

Στα 2,83 δισ. διαμορφώνεται το μέρισμα που θα μοιράσουν το 2025 οι τέσσερις συστημικές τράπεζες που θα ανεβάσουν περαιτέρω τις διανομές την περίοδο 2026-2028, προσφέροντας ισχυρές αποδόσεις στους μετόχους τους.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες, ανησυχία για την απόφαση του Αρείου Πάγου

Καθησυχαστικός ο διοικητής της ΤτΕ για τις επιπτώσεις της απόφασης του Αρείου Πάγου. Αναμένονται οι κρίσιμες λεπτομέρειες της απόφασης. Απώλειες -2,7% για τον δείκτη των τραπεζών στο -1,47%ω ο ΓΔ.
Τράπεζες, Δάνεια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 520,4 εκατ. ευρώ η αξία των ίδιων μετοχών των τραπεζών μετά τα buybacks

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κατέχουν συνολικά σχεδόν 76 εκατ. ίδιες μετοχές, αξίας 520,4 εκατ. ευρώ. Τα buybacks αποτελούν εργαλείο για την μεγιστοποιήσει της ανταμοιβής των μετόχων των τραπεζών.