ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Holcim-Ηρακλής
Φώτο: Το σήμα της Holcim που αποτελεί την μητρική εταιρεία του ομίλου Ηρακλής. Credits: Shutterstock

Holcim: Εξαγοράζει την Xella για βιώσιμες λύσεις δόμησης αντί 1,85 δισ.

Η Holcim, μητρική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της Xella, κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας βιώσιμων υλικών δόμησης, έναντι 1,85 δισ. ευρώ.

Η Holcim, στην οποία ανήκει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, προχώρησε στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά της Xella, μιας κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας στον τομέα των βιώσιμων και καινοτόμων τοίχων δόμησης.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι καθαρές πωλήσεις της Xella για το 2025 εκτιμώνται περίπου στο 1 δισ. ευρώ.

Η Xella έχει έδρα στο Duisburg της Γερμανίας και διαθέτει ισχυρά βιώσιμα brands όπως τα Ytong, Silka, Hebel και Multipor. Απασχολεί πάνω από 4.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε 21 σημαντικές αγορές της Ευρώπης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim, Miljan Gutovic, ανέφερε πως η εξαγορά αυτή αποτελεί "ορόσημο" στην προσπάθεια της Holcim να καταστεί κορυφαίος συνεργάτης στη βιώσιμη κατασκευή, επιταχύνοντας τις λύσεις υψηλής αξίας της στον τομέα Building Solutions. 

Η Xella αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της Holcim στην αγορά τοιχοποιίας, η οποία ξεπερνά τα 12 δισ. ευρώ σε αξία, προσφέροντας επιπλέον ευκαιρίες για διασταυρούμενες πωλήσεις και ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 1,85 δισ. ευρώ και η ολοκλήρωσή της αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2026, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των συνήθων όρων και των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέντε Έλληνες διακρίνονται στη διεθνή αγορά της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Reflection AI, με Έλληνα συνιδρυτή και αξία 25 δισ. δολάρια, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Nvidia, η οποία εξετάζει εξαγορά ή νέα επένδυση, τονίζοντας τη δυναμική των Ελλήνων στην παγκόσμια αγορά τεχνητής νοημοσύνης.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deloitte: Ψηφιακός μετασχηματισμός και ESG στις επενδύσεις CFOs στην Ελλάδα

Παρά την αυξημένη γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι Έλληνες CFOs επενδύουν σε ψηφιακό μετασχηματισμό και ESG, διατηρώντας αισιοδοξία υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte σε 100 CFOs τον Απρίλιο του 2026.
Κτίριο EY λογότυπο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY: Αυξήθηκαν 3% οι συμφωνίες εξαγορών στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Στις 1.137 ανήλθαν οι συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων στον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κλάδο το α’ εξάμηνο, αυξημένες κατά 3%, ενώ η συνολική αξία τους υποχώρησε στα 134 δισ. δολάρια.