ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ελληνικές Φάρμες
Φωτο: Ελληνικές Φάρμες

«Ελληνικές Φάρμες»: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από την Leader

Πρόκειται για μια συμφωνία που ενισχύει περαιτέρω το αποτύπωμα της Leader στην αγορά των συσκευασμένων τυροκομικών προϊόντων, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της με προϊόντα φυτικής προέλευσης και αλλαντικών.

Μετά την έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, η Leader ολοκλήρωσε στις 29 Αυγούστου, την εξαγορά της εταιρείας «Ελληνικές Φάρμες», με την υποστήριξη της DECA Investments. Πρόκειται για μια συμφωνία που ενισχύει περαιτέρω το αποτύπωμα της Leader στην αγορά των συσκευασμένων τυροκομικών προϊόντων, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της με προϊόντα φυτικής προέλευσης και αλλαντικών, ενώ παράλληλα ενισχύει περαιτέρω τη συνολική παραγωγική της δυναμική.

Η «Ελληνικές Φάρμες», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με έδρα το Ρέθυμνο Κρήτης, δραστηριοποιείται από το 2010 στον κλάδο επεξεργασίας, τυποποίησης και διανομής τυροκομικών προϊόντων, υποκατάστατων τυριού φυτικής προέλευσης και αλλαντικών. Η εταιρεία κατέγραψε το 2024 κύκλο εργασιών 30 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 1 εκατ. ευρώ, εδραιώνοντας τη θέση της ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου.

Η επενδυτική αυτή πρωτοβουλία από την Leader αποτελεί στρατηγικό βήμα για την περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της Leader και την είσοδο σε κατηγορίες υψηλής ανάπτυξης. Με την ένταξη έμπειρων και εξειδικευμένων στελεχών και εργαζομένων της «Ελληνικές Φάρμες» στην δυναμική ομάδα της Leader, ενισχύεται σημαντικά η τεχνογνωσία του Ομίλου, ενώ παράλληλα ανοίγονται νέες προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης για το ανθρώπινο δυναμικό, με έμφαση στην αξιοποίηση και ανάδειξη ταλέντων.

Η επένδυση στην «Ελληνικές Φάρμες» υπογραμμίζει τη δέσμευση της Leader να επενδύει σε ελληνικές επιχειρήσεις με ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου τροφίμων και δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για καταναλωτές, συνεργάτες και την οικονομία σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο.

Η Leader, με ιστορία άνω των 45 ετών, αποτελεί μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στον τομέα της αντιπροσώπευσης, αποθήκευσης, διανομής και εμπορίας τροφίμων, με έμφαση στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Διαθέτει ισχυρή παρουσία σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια διανομής και κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς στον κλάδο. Από το 2023, η DECA Investments, αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments II RAIF, S.C.A, κατέχει πλειοψηφική συμμετοχή στην Leader, ως μέρος της στρατηγικής του για την επένδυση και ανάπτυξη κερδοφόρων, δυναμικών και βιώσιμων Ελληνικών επιχειρήσεων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Wonderplant και ΙΟΝ αποτελούν το διπλό «στοίχημα» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

O Σπύρος Θεοδωρόπουλος διαμορφώνει νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά τροφίμων, με επενδύσεις ύψους 345 εκατ. ευρώ σε Wonderplant και ION. Τα σχέδια για αναβάθμιση υφισταμένων και ανάπτυξη νέων παραγωγικών μονάδων.
businessdaily-Elaiolado
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελαιόλαδο: Πτώση έως 46% στην τιμή παραγωγού, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ

Η νέα παραγωγή ελαιολάδου ξεκινά με σημαντικά μειωμένες τιμές παραγωγού. Πού διαμορφώνονται οι τιμές λιανικής. Τι δηλώνει στο BD ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου.
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΣΕΒΤ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντωνιάδης (ΣΕΒΤ): Η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να βρει νέα πατήματα

Οι πιέσεις από ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, ρυθμιστικές αλλαγές και νέες καταναλωτικές συνήθειες διαμορφώνουν ένα απαιτητικό τοπίο για τον κλάδο, που επενδύει σε καινοτομία και ανθεκτικότητα.
λιμάνι με κοντέινερ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Άνθηση» εξαγωγών παρά τις διεθνείς πιέσεις με οδηγούς τρόφιμα και μέταλλα

Οι ελληνικές εξαγωγές καταγράφουν ισχυρή άνοδο την εφετινή χρονιά, παρά το δύσκολο γεωοικονομικό περιβάλλον σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Τράπεζας. Τρόφιμα και μέταλλα ενισχύουν το μερίδιο της χώρας στις ευρωπαϊκές εξαγωγές.