ΓΔ: 2124.23 0.03% Τζίρος: 99.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:37:39
Σήραγγα Μετρό Γραμμή 4
Σήραγγα υπό κατασκευή για τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό στην Αθήνα.

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της ΑΒΑΞ, με τον Κουβαρά να αποκτά το 8,629%

Μετά τη μεταβίβαση 12,6 εκατ. μετοχών από τη Savetrans Holdings, ο Κωνσταντίνος Κουβαράς κατέχει πλέον το 8,629% της ΑΒΑΞ άμεσα, ενισχύοντας τον ρόλο του στην εταιρεία.

Η ΑΒΑΞ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι στις 20 Αυγούστου 2025 πραγματοποιήθηκε σημαντική μεταβολή στη μετοχική της σύνθεση. 

Σύμφωνα με επίσημες γνωστοποιήσεις, η κυπριακή εταιρεία Savetrans Holdings Limited, μέχρι πρότινος μέτοχος της εταιρείας, προχώρησε στη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της στον κ. Κωνσταντίνο Κουβαρά.

Συγκεκριμένα, η Savetrans Holdings Limited μεταβίβασε 12.598.955 μετοχές, που αντιστοιχούν σε ισάριθμα δικαιώματα ψήφου και ποσοστό 8,494% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΒΑΞ. Η συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Κουβαράς να καταστεί ο αποκλειστικός κάτοχος αυτού του ποσοστού.

Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, ο κ. Κουβαράς κατείχε άμεσα και έμμεσα συνολικά 12.799.835 μετοχές, ήτοι ποσοστό 8,629% της εταιρείας. Εξ αυτών, 200.880 μετοχές (0,135%) ανήκαν στον ίδιο, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό 8,494% ελεγχόταν μέσω της Savetrans Holdings Limited.

Μετά τη συναλλαγή, ο κ. Κουβαράς ελέγχει πλέον το σύνολο του ποσοστού 8,629% αποκλειστικά και μόνο άμεσα, ενώ η Savetrans Holdings Limited δεν διαθέτει πλέον καμία συμμετοχή στην ΑΒΑΞ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών 337,8 εκατ. το 2025 από αναπτυξιακούς νόμους

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι το 2025 καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ πληρωμών από τους αναπτυξιακούς νόμους, με 337,8 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ενισχύει τις δημόσιες δαπάνες το 2026 για να στηρίξει την ανάπτυξη

Η Κίνα σχεδιάζει να διευρύνει τις δημόσιες δαπάνες το 2026, με στοχευμένες επενδύσεις σε προηγμένη μεταποίηση, τεχνολογία και ανθρώπινο κεφάλαιο. Στόχος είναι η τόνωση της εγχώριας ζήτησης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τηλεργασία σε εξωτερικό χώρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καμπάνια του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για στήριξη της τοπικής αγοράς

Το Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης «τρέχει» νέα ραδιοφωνική καμπάνια για στήριξη της τοπικής αγοράς, με τη συμμετοχή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, που καλεί τους πολίτες να ψωνίζουν στη γειτονιά.