ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυροσβεστικό αεροσκάφος στη Χίο
Πυροσβεστικό αεροσκάφος καταπολεμά δασική πυρκαγιά στη Χίο με πυκνό καπνό στο τοπίο.

Η Attica Group μετέφερε δωρεάν πυροσβέστες και οχήματα στη Χίο

Με 33 οχήματα και 149 πυροσβέστες & εθελοντές, η Attica Group συνέβαλε καθοριστικά στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Χίο, καλύπτοντας το κόστος μεταφοράς.

Η Attica Group, μέσω των θυγατρικών της Blue Star Ferries και Hellenic Seaways, ανακοίνωσε την έμπρακτη υποστήριξή της στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 22 Ιουνίου 2025 στη Χίο. 

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, προσέφερε δωρεάν τη μετακίνηση συνολικά 33 πυροσβεστικών οχημάτων, 138 πυροσβεστών και 11 εθελοντών προς το νησί.

Την Κυριακή 22 Ιουνίου, τα πλοία ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ και ΑΡΙΑΔΝΗ μετέφεραν από τη Μυτιλήνη και τον Πειραιά στη Χίο 11 πυροσβεστικά οχήματα και 57 πυροσβέστες. 

Την επομένη, Δευτέρα 23 Ιουνίου, τα πλοία ΔΙΟΡΑΣ, ΑΡΙΑΔΝΗ και ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ συνέχισαν τη μεταφορά από τον Άγιο Κήρυκο, τη Μυτιλήνη και τον Πειραιά, διασφαλίζοντας την άφιξη 22 επιπλέον οχημάτων, 81 πυροσβεστών και 11 εθελοντών πυροσβεστών στο μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Attica Group, ο Όμιλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκτακτη ανάγκη, ενισχύοντας σημαντικά το έργο των δυνάμεων πολιτικής προστασίας.

 Παράλληλα, επισημαίνει πως αυτή η συνδρομή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο σταθερής στήριξης των ελληνικών νησιών, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, όταν ο κίνδυνος πυρκαγιών αυξάνεται κατακόρυφα.

Κατά το 2024, η Attica Group είχε συνδράμει αντίστοιχα στη μεταφορά 319 πυροσβεστών και 91 οχημάτων σε Ικαρία, Σάμο, Κρήτη, Ρόδο, Χίο, Λέσβο και Δωδεκάνησα, ανταποκρινόμενη με συνέπεια στις ανάγκες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στην απεργία της ΠΕΝΕΝ στο «ΑΡΙΑΔΝΗ» μετά από συμφωνία

Η ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσε τη λήξη της 24ωρης απεργίας στο πλοίο «ΑΡΙΑΔΝΗ», μετά από συμφωνία με την Attica Group για την κάλυψη του οικονομικού αιτήματος των ναυτών και λοστρόμων, σχετικά με πρόσθετη αμοιβή λόγω αυξημένης εργασίας.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Παρουσίασε νέα εθνική στρατηγική για τη ναυτιλία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε στη Χίο την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για νέα εθνική ναυτιλιακή στρατηγική με ορίζοντα το 2035, δίνοντας έμφαση σε σαφείς στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα για την αναβάθμιση της ελληνικής ναυτιλίας.
Βολισσός Χίος πανοραμική
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η πολύπλευρη προσφορά των ιατρών της Χίου ως τα μέσα του 20ού αιώνα

Το βιβλίο «Ιατροί της Χίου» αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά Χιωτών γιατρών στην ιστορία, τον πολιτισμό και την κοινωνία του νησιού. Η παρουσίασή του θα γίνει στις 29 Ιουλίου στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» στη Χίο.
Βολισσός Χίος πανοραμική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτοιμη η πλατφόρμα myBusinessSupport για νέες αιτήσεις στήριξης στη Χίο

Από 27 Ιουλίου 2026 ανοίγει η πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για αιτήσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων στη Χίο που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2025, με τη διαδικασία να περιλαμβάνει τελική αίτηση και καθορισμό όρων στήριξης.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τρίτη φάση το οικιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ

Ξεκίνησε η τρίτη φάση του οικιστικού προγράμματος του ΥΠΕΘΑ με δημοπράτηση έργων άνω των 60 εκατ. ευρώ για 181 νέες κατοικίες σε διάφορες περιοχές. Ήδη έχουν παραδοθεί 462 σπίτια και αναμένονται άλλα 801 σύντομα.