ΓΔ: 1746.18 -0.03% Τζίρος: 248.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Premia Properties
Φωτο: Premia Properties

Premia Properties: Αποκτά ξενοδοχεία σε Ρόδο από Nordic Leisure Travel

Το συνολικό τίμημα φθάνει στα 112,5 εκατ. ευρώ, με τη Nordic Leisure Travel Group, να παραμένει μισθωτής τους, ενώ ταυτόχρονα απέκτησε και μερίδιο στην Premia.

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με τη Nordic Leisure Travel Group, αναφορικά με την απόκτηση εταιρείας στην οποία ανήκουν ξενοδοχεία στη Ρόδο, ανακοίνωσε η Premia Properties. 

Η εξαγορά, έναντι 112,5 εκατ. ευρώ αφορά δύο ξενοδοχεία 4 αστέρων στη Ρόδο, ενώ η  Nordic Leisure Travel Group θα συνεχίσει να λειτουργεί ως μισθωτής.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Σε συνέχεια της από 1ης Αυγούστου 2024 Ανακοίνωσης περί στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Premia Properties REIC (“Premia”) και της Nordic Leisure Travel Group (“NLTG”), η Premia ανακοινώνει ότι εχθές (19 Δεκεμβρίου 2024) ολοκληρώθηκε η συναλλαγή.

Συγκεκριμένα, η Premia απέκτησε έναντι τιμήματος €112.500.000 (με την επιφύλαξη προσαρμογών στο πλαίσιο νομικού, τεχνικού και οικονομικού ελέγχου) το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας “SUNWING HOTELS Hellas SINGLE MEMBER S.A.” στην οποία ανήκουν άμεσα και έμμεσα το ξενοδοχείo 4 αστέρων και 534 κλειδιών “Sunwing Kallithea Beach” στην Καλλιθέα Ρόδου και το ξενοδοχείο 4 αστέρων και 262 κλειδιών “Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club” στην Κρήτη (“τα Ξενοδοχεία”).

Η NLTG, η οποία λειτουργεί επιτυχημένα, μέχρι σήμερα, τα Ξενοδοχεία για περισσότερα από 40 έτη, θα συνεχίσει να τα λειτουργεί ως μισθωτής, πλέον, μέσω μακροχρόνιας συμφωνίας μίσθωσης (triple-net), με αρχική διάρκεια 15 ετών και δικαίωμα παράτασης για επιπλέον 10 (5 + 5) έτη.

Το αρχικό ετήσιο μίσθωμα θα καταβάλλεται από 1ης Ιανουαρίου 2025, ανέρχεται σε €8.500.000 και υπόκειται σε ετήσια αναπροσαρμογή, συνδεδεμένη με το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Επιπλέον, η στρατηγική συνεργασία της Premia με την NLTG ισχυροποιείται με τη συμμετοχή της NLTG στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Premia μέσω αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (7.628.000 νέες μετοχές) και μεταβίβασης Ιδίων Μετοχών (1.563.177 μετοχές), στην τιμή των €1,36 ανά μετοχή. Με αυτό τον τρόπο, η συμμετοχή της NLTG στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Premia θα ανέρχεται σε 9,66%.

Για την συναλλαγή και την αύξηση ΜΚ ελήφθησαν οι σχετικές εγκρίσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η δανειακή χρηματοδότηση της συναλλαγής έγινε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Premia καλωσορίζει την NLTG στην οικογένειά της και προσβλέπει στην επέκταση και ενδυνάμωση της συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος στον αναπτυσσόμενο τομέα του ξενοδοχειακού τουρισμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί η Premia Properties αγοράζει ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη

Επένδυση 112 εκατ. ευρώ και είσοδος στον τουριστικό κλάδο από την εισηγμένη ΑΕΕΑΠ. Στρατηγική συνεργασία με τον νορβηγικό κολοσσό Strawberry Group. Στόχος η αύξηση των ετήσιων μισθωμάτων και της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 11,5 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων με άνοδο 9% το 2024

Διατηρείται η ανοδική πορεία των εσόδων του ξενοδοχειακού κλάδου που συνεχίζει να πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις για την αναβάθμιση των μονάδων. Παραμένει ο «βραχνάς» της εύρεσης προσωπικού.
ΔΙΕΘΝΗ

Όλ. Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη είναι έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και φιλόξενη και ότι «έπειτα από δύο συνεχόμενες χρονιές ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό βαδίζουμε με αισιοδοξία, καθώς τα μηνύματα για το 2025 είναι πολύ θετικά» έστειλε η υπουργός Τουρισμού.