ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Ο όμιλος Qualco εξαγόρασε το 70% της εταιρείας Middle Office

Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί τη σύσταση ενός τμήματος ανάθεσης επιχειρηματικών διαδικασιών σε τρίτους στον όμιλο, που απευθύνεται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τράπεζες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

Την εξαγορά του 70% της Middle Office, που δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης και διαχείρισης δανείων και πιστώσεων Wholesale, ανακοίνωσε ο όμιλος Qualco.

Η συνεργασία αυτή, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σηματοδοτεί τη σύσταση ενός τμήματος ανάθεσης επιχειρηματικών διαδικασιών σε τρίτους (Business Process Outsourcing) στον όμιλο Qualco, που απευθύνεται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τράπεζες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Οι νέες αυτές υπηρεσίες θα επιτρέψουν στους πελάτες του οργανισμού να εστιάσουν στην αναπτυξιακή στρατηγική τους, μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών, πρόσβασης σε προηγμένες τεχνολογίες και βελτιστοποίησης κόστους και πόρων.

Η Middle Office ιδρύθηκε το 2022 και προσφέρει βέλτιστες υπηρεσίες πιστοποιημένες κατά ISO 9001 διαχείρισης δανείων σε Τράπεζες και Servicers. Σε αυτές περιλαμβάνονται η υποστήριξη δανείων και πιστώσεων, η διαχείριση του κύκλου ζωής των δανείων και η υποστήριξη στην υλοποίηση νομικών ενεργειών. 

Παράλληλα, η εταιρεία έχει αναπτύξει το MOS SYSTEM, ένα ιδιόκτητο, επεκτάσιμο και real-time σύστημα διαχείρισης δανείων και εξασφαλίσεων. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες την ολιστική διαχείριση των δανειακών σχέσεων, ενώ σε συνδυασμό με την ιδιόκτητη τεχνολογία του ομίλου Qualco, αναμένεται να πυροδοτήσει ουσιαστικές αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

«Στον όμιλο Qualco, αναζητούμε συνεχώς νέες συνεργασίες με σκοπό να διευρύνουμε το φάσμα των  υπηρεσιών που προσφέρουμε, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας. Η σύμπραξή μας με τη Middle Office, μια εταιρεία με εξαιρετική πορεία στον τομέα του Business Process Outsourcing, έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την προσπάθειά μας αυτή», δήλωσε ο Μίλτος Γεωργαντζής, CEO του ομίλου Qualco.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μωραΐτης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Middle Office, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαιτέρα χαρούμενοι που η Middle Office, μετά από μια επιτυχημένη αυτόνομη πορεία, εντάσσεται στον όμιλο Qualco. Είμαστε βέβαιοι πως ο οργανισμός θα αξιοποιήσει στο έπακρο την εμπειρία μας, ξεκλειδώνοντας σημαντικές συνέργειες και φέροντας αλλαγές με θετικό πρόσημο στη χρηματοπιστωτική αγορά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεώργιος Στάσσης-ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε Powertech όμιλο με πακέτα υπηρεσιών «όλα σε ένα»

Από το σταθερό τηλέφωνο και τα συνδρομητικά φωτοβολταϊκά μέχρι τις πωλήσεις οικιακών συσκευών και την είσοδό της στην ψηφιακή διαχείριση των πολυκατοικιών το πακέτο των υπηρεσιών της ΔΕΗ που κάνει «ποδαρικό» στο 2026.
Qualco Foundation
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στήριξη της Qualco Intelligent Finance στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η Qualco Intelligent Finance ενισχύει το πρόγραμμα «Χριστούγεννα για παιδιά με προβλήματα υγείας» του «Χαμόγελου του Παιδιού», προσφέροντας οικονομική στήριξη για ιατρικό εξοπλισμό και υπηρεσίες υγείας σε παιδιά και οικογένειες.
Ευρωζώνη και οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωζώνη: Επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα τέλη του 2025

Επιβράδυνση κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, με τον σύνθετο δείκτη PMI να υποχωρεί στις 51,9 μονάδες τον Δεκέμβριο, λόγω αδυναμίας στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες.
Ορέστης Τσακαλώτος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Qualco: Βράβευση Τσακαλώτου στο Maria Callas Monaco Gala για κοινωνικό έργο

Η Qualco και το Qualco Foundation βρέθηκαν στο επίκεντρο στη Ρώμη, όπου ο πρόεδρος του Ομίλου, Ορέστης Τσακαλώτος τιμήθηκε με το Philanthropy Award για τη σταθερή του προσφορά σε εκπαίδευση, πολιτισμό και κοινωνική συνοχή.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στο 7,5% η ετήσια άνοδος του εμπορίου υπηρεσιών Ιαν-Οκτ

Το εμπόριο υπηρεσιών κατέγραψε ανάπτυξη 7,5% το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2025, με συνολικό όγκο 6,58 τρισ. γιουάν. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 14,3% και οι εισαγωγές 2,6%, ενώ σημειώθηκε αύξηση στη γνώση-εντατική δραστηριότητα.