ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Intrakat

Στην Intrakat μέρος του έργου για την ψηφιοποίηση αρχείων της Δικαιοσύνης

Η εταιρεία θα ψηφιοποιήσει περίπου 40 εκατ. σελίδες, με πρόβλεψη για τεκμηρίωση με μεταδεδομένα και βελτίωση της ποιότητας των σαρωμένων εγγράφων στο έργο ύψους 9,75 εκατ. ευρώ.

Η Intrakat, σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, υπέγραψε εκτελεστική σύμβαση συμφωνίας - πλαισίου, διάρκειας 3 ετών, με την δημόσια εταιρεία «Κοινωνία της Πληροφορίας», προϋπολογισμού ύψους 9,75 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προαίρεσης έως το ποσό των 14,7 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση αφορά την υλοποίηση τμήματος του μεγάλου έργου «Ψηφιοποίηση Αρχείων Δεδομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης», τα οποία ξεπερνούν σε αριθμό τις 300 εκατ. σελίδες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της σύμβασης, θα αναπτυχθεί ένα Ψηφιακό Αποθετήριο, που θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα έγχαρτα αρχεία των κατά τόπους Δικαστηρίων ή Εισαγγελιών και θα συνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όταν τεθεί σε λειτουργία, θα τελεί υπό τη διαχείριση του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω του οποίου θα παρέχεται πρόσβαση στα ψηφιακά αρχεία. Έτσι, μετά την υλοποίηση του έργου δεν θα είναι απαραίτητες οι χρονοβόρες αναζητήσεις έγχαρτων αρχείων στα τοπικά Δικαστήρια ή τις Εισαγγελίες.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο του έργου αποτελεί η ψηφιοποίηση των αρχείων του υπουργείου Δικαιοσύνης πλήθους φορέων του Υπουργείου ανά την επικράτεια, όπως Ειρηνοδικεία, Εισαγγελίες, Πρωτοδικεία και Πταισματοδικεία. Και περιλαμβάνει τόσο τη σάρωση των αρχείων όσο και την καταχώριση τους σε Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης διαδικασιών, Εγγράφων και Ψηφιακών Αρχείων και Ψηφιακής Αρχειοθέτησης (Ψηφιακό Αποθετήριο), το οποίο θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου.

Μέσω webservices, το σύστημα θα παρέχει την δυνατότητα αξιοποίησης των ψηφιοποιημένων αρχείων και από άλλα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Συνολικά, η Intrakat θα ψηφιοποιήσει περίπου 40 εκατ. σελίδες, με πρόβλεψη για τεκμηρίωση με μεταδεδομένα και βελτίωση της ποιότητας των σαρωμένων εγγράφων. Επίσης, η εταιρεία θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες εγγύησης για δύο έτη από την οριστική παράδοση του έργου, στο οποίο θα απασχοληθούν πάνω από 130 άτομα. Το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Δίωξη σε 35 πρώην Σέρβους αστυνομικούς για τη σφαγή Πρεκάζ στο Κόσοβο

Δίωξη σε 35 πρώην Σέρβους αστυνομικούς άσκησαν οι αρχές του Κοσόβου για τη σφαγή της οικογένειας Τζασάρι το 1998, όπου περίπου 60 άτομα σκοτώθηκαν μετά από πολιορκία των σερβικών δυνάμεων στο Πρεκάζ.
Αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

56χρονος κατηγορείται για παραβίαση δεδομένων και συκοφαντία online

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων και συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος γυναίκας διαιτητή καλαθοσφαίρισης μέσω διαδικτύου, σχηματίζοντας δικογραφία εις βάρος 56χρονου.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαραθώνας: Τα οστά της ηλικιωμένης βρέθηκαν σε υπόγειο σπιτιού

Τα οστά της ηλικιωμένης βρέθηκαν τελικά στο υπόγειο του σπιτιού, τυλιγμένα σε νάιλον και κρυμμένα πίσω από υλικά, έπειτα από καταγγελία ότι την είχε θάψει η κόρη της πριν 10 χρόνια. Αναμένονται συλλήψεις της 68χρονης και του γιου της.
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Συμβούλιο Ευρώπης: Έγκλημα η αποθέωση του Ράτκο Μλάντιτς

Το Συμβούλιο της Ευρώπης υπενθυμίζει ότι η εξύμνηση του εγκληματία πολέμου Ράτκο Μλάντιτς, που πέθανε στη Χάγη, αποτελεί έγκλημα στη Βοσνία, ενώ καταδικάζεται η δημόσια αποθέωσή του στη Σερβία μετά τον θάνατό του.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι κατηγορούμενοι Κυψέλης απολογούνται την Τρίτη - Αρνούνται ανθρωποκτονία

Το ζευγάρι της Κυψέλης και ένας 26χρονος θα απολογηθούν για την υπόθεση θανάτου του βρέφους, αμφισβητώντας το ιατροδικαστικό πόρισμα. Είναι προσωρινά κρατούμενοι και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, ανάμεσά τους και διακίνηση ναρκωτικών.